Followers

31.12.11

~ BAPAK~

assalamualikum wbt
norhayaton hazai hj warman


hari ni 31 disember 2011 adalah satu tarikh yang akan aku ingat buat seumur hidup aku...bapak pergi di jemput ilahi rabbi...sudah sampai janjinya...sudah sampai waktunya...aku redha..alhamdulillah..tiada apa yang perlu aku kesalkan...kerana..aku dah puas mengis waktu bapak sakit dulu...aku sudah puas jaga bapak sakit dulu..air mata aku seolah2 kering...hati aku seakan2 meredhai...segalanya2..alhamdulillah ya allah Engkau ambil bapak dalam keadaan yg cukup tenang..sempat matanya bertentang dengan mak buat kali terakhir..gengaman tangan terakhir itu....sebelum ianya terkulai layu..terus tidak bernyawa...

aku tak ada dalam keadaan itu..malam sebelumnya aku sempat bertny khbar...bapak juga pergi solat jumaat seperti biasa...walaupun demam..tapi bapak gagahkan diri...katanya nak berjumpa kawan2 masjid..dua tiga hari sebelum bapak meninggal ...aku mimpi ...aku terasa nk gosok jubah...sempat aku bergurau dgn roomate..kalau ade apa2 jadi senang tgl pakai shj...masyaAllah...rupa2nya benar2 berlaku...aku tidak pernah takut..aku tidak pernh rasa risau..jika Allah benar2 ambil bapak..sebab...aku tak sanggup nak melihat bapak derita dengan sakit yang dialaminya...


bila aku masuk bilik bapak....aku duduk tepi katil..tempat bapak tidur...aku raba2 tempat tidur tu...aku tengok sekeliling bilik...hati aku mula sebak...aku tarik nafas panjang2...sambil air mata aku mengalir...sekuat mana pun aku...akhirnya air mata aku tumpah juga...dan aku sedar..waktu tu...aku benar2 rindu kan BAPAK...aku amibil bantal bapak..aku cium bau bantal tu...ya allah aku dah rindu...aku ambil sweter bapak..aku cium dalam2..sambil air mata aku mengalir...


BAPAK....adik rindu dekat bapak...T__T'' ya Allah peliharalah bapak dr seksa kuburMU...hati aku berdoa..bila aku tengok dekat ampaian baju..aku ternampak jubah bapak pakai masa solat jumaat...aku capai baju tu..aku dakap puas2..


sesungguhnya...aku...rindukan BAPAK....

tiba2 masa kemas2 luar..aku ternampak selipar yang aku sediakan untu bapak pergi toilet..supaya kakai dia tak kena simen2 dekat luar tu..aku pakai..dari jauh aku panggil mak....

mak!! selipar jepun bapak...aku pakai sambil buat gaya bapak berjalan...sesungguhnya...aku tersgt rindukan BAPAK.....

au pandang langit biru...awan tidak mendung...tidak terlalu panas...tetapi redup...sehingga jenazah bapak di semadikan....bersebelahan kubur arwah nenek...

angin lembut ...
burung2 berkicau...
aku sayu...

mendengar talkin...bukan kepda bapak..tetapi kpd AKU!..

aku terduduk..sambil air mata aku mengalir laju..habis basah purdah...

bila orang ramai ziarah...peluk mak....mak akan cakap....SAYA DAH HILANG KASIH SAYANG SAYA...
aku yg setia mengaji di sebelah bapak...terus mengis...


44 tahun..mak hidup bersama bapak..susah senang bersama...gurau..bergaduh..itu lah mereka...walaupun gaduh macaman pun mereka tetap ber SAYANG2...

aku teringat..masa mak sakit..doktor detect stroke...dorang makan berdua2an dekat meja makan dekat dapur...aku pasang telinga dengar perbualan mereka..bapak tak nak makan nasi..kalau tak makan nasi t boleh mkn ubat..mak yang sedang sakit..puju bapak..

abang...makan lah nasi sket...nanti pengsan lagi macam dulu...dah lah wati sakit..abg pun sakit...bapak menurut shj apa yg mak cakap...hati aku jd sayu....

aku biarkan kisah tu di bawa angin...angin entah kemana...



........................................................................................................................

lepas solat magrib...aku duduk dalam bilik dengan mak...mak kata nk solat dekat bilik bapak..aku teman..

sesungghnya...MAK terlalu rindukan bapak...suaminya...mak cium2 bau baju dan seluar bapak...dek kerana terlalu rindukan suaminya yg baru shj tingalkn die satu hari...

bila masa untuk kapan kan bapak...aku tgk redup wajah bapak...seolah2 redha dgn pemergiannya...pergi mengilkan anak2 isteri tercinta..wajahnya redup...mata terbuka sedikit..bibir menguntum senyuman...bila aku pegang tgn bapak...


.............sesungguhnya..aku rindu untuk kucup tangan tua itu..aku terlalu rindu...


cukuplah...sekadar ini...aku tak mampu lagi untuk meluahkan segala...apa yang aku pasti...bila mana aku beljar buat ushe agama ni...iman dan yakin aku bertambah..jadi di sini Allah uji iman dan yakin aku pdNya..yangmana...mati itu pasti...kun fayakun....
bapak damailah di sana...walau kita terpisah di dunia..mudah2an Allah temukan kita untuk berhalaqah di akhirat nanti..adik rindu bapak...T__T



1.12.11

Tuhan dengarlah keluhku...


asslamualaikum wbt..
norhayaton hazai hj warman


Ingin ku lepas keluhku
Pada-Mu Tuhan penyayangku
Ku akui semua dosaku
Meski tersipu tertunduk malu

Jiwa dan hati tertutup debu
Akan ku terkurung nafsu
Ketaatanku tertimbun penuh dosaku
Tuhan tutupi aibku

Tuhan jangan biarkan diriku
Semakin jauh tertipu nafsu

Hanya pada-Mu ku mohon ampun dari semua dosa
Jari lemahku mengetuk pintu maaf-Mu
Agar kau hapus salahku

Hanya pada-Mu ku mohon ampun dari semua dosa
Jari lemahku mengetuk pintu maaf-Mu
Agar kau hapus salahku
Tuhan dengarlah keluhku

nota kecil : Aku tersesat dalam kelalain,sedangkan kematian menuju kearahku kian lama kian dekat..MySpace

16.8.11

~membisu itu lebih indah~

assalamualaikum wbt
norhayaton hazai hj warman

Bila airmata kita mengalir dek banyaknya desakan dan asakan
kita hanya membiarkan ia mengalir deras
tiada daya untuk menyapu air mata itu dengan jari jemari kita
apatah lagi menahan ia dari mengalir di pipi kita
sempit dada kita menahan sedu dan sedan
pada waktu itu kita memang mengharapkan
ada insan yang datang kepada kita
walau tanpa apa jua bicara
cukuplah sekadar berada di sisi kita
memberikan kekuatan dan sokongan
tapi selalunya kita hanya SENDIRIAN dalam keadaan itu.
Sunyi dan sepi mampu membunuh kita
kespian mengheret kita ke dunia kita sendiri
kesunyian menjadikan kita tidak terarah
kita hilang kawalan dan kita hilang jua penumpuan
kerana SUNYI.
Insan-insan yang tidak memahami akan memadangkan kita dengan jengkel
melihat kita sebagai manusia cengeng yang tiada tujuan
pedulikan anggapan itu
pedulikan apa jua pandangan mereka
kerana mereka hanya mampu berkata belakang kita
tanpa seorang pun yang sudi duduk bersama kita
untuk berkongsi air mata.
Apa yang kita rasakan sudah cukup berat
terbuku di kalbu
kita hanya mampu membisu
bagi kita itu lebih indah
dari berbicara dengan insah yang tidak endah
dari meluah rasa pada insan yang tidak kisah.
Apa yang kita rasai
Apa yang kita alami
tiada seindah kata untuk digambarkan
tiada secantik bahasa untuk diluahkan
ia hanya bermain di jiwa kita
Akhirnya, kita hanya mampu sujud dengan airmata
lalu memohon:
“Ya hayyu Ya Qayyum Birahmatika Astaghith…”


Dari Anas r.a dia berkata bahawa Nabi s.a.w apabila mengalami suatu kesulitan, baginda mengucapkan doa berikut:

يَا حَيُّ يَا قَيُّومُ بِرَحْمَتِكَ أَسْتَغِيثُ

Maksudnya: “Wahai yang maha hidup, Wahai yang maha berdiri, aku memohon pertolongan dengan rahmat-Mu” (H.R al-Tirmizi)

nota kecil: moga aku menjadi lebih tabah...damaikan lah hatiku dengan ketentuanMu...MySpace

4.6.11

cerita kehidupan 2

Assalamualaikum wbt

Syukur pada Mu ya ilahi memberi sedikit ruang waktu lagi untuk aku terus berbicara di sini...alhamdulillah…bapak dah keluar dari hospital..selepas seminggu di hospital putra specialist batu pahat..so far keadaan bapak ok je..Cuma biasa lah mood nya on off..habis semua orang kena marah…=( aku pun tak terlepas jugak lah kena marah..tapi tak apa lah nak buat macamana orang sakit memang macam tu..mungkin bapak masih tak biasa dengan keadaan dia yang baru..mak lantik aku sebagai misi bapak..quite ok lah..dah biasa pun..dulu masa bapak sakit pun aku biasa jaga..kesian mak penat seminggu teman bapak dekat hospital..tidur pun tak tentu..jadi balik rumah ni aku bagi mak rehat cukup2 tu pun bukannya nak rehat sangat..sibuk melayankan cucu2nya yang balik dari KL..bila cucu2nya balik mak akan jamu macam2 dengan masakannya yang best2..=) kami nak jaga bapak di hospital mak tak bagi..mak kata hanya dia yang faham suami nya..bapak memag tak boleh hidup kalau mak tak ada..aku senyum saja..=) yelah 41 tahun hidup bersama..suka duka..tangis tawa semua dengan bapak..lamanya 43 tahun kan..=) aku tersenyum sendiri..boleh ke aku capai usia perkahwinan selama itu..huu..berangan****

Pasal bapak pula..aku terpaksa pekak kan telinga jeklah kalau kena marah..biasa lah aku ni misi yang kebal..huhu..kalau nk ikut kan hati dah lama menangis..tapi buat apa aku nak bazir kan masa untuk menangis sebab kena jaga bapak..dulu dah puas bapak jaga aku..sakit...masa kecil tak boleh berenggang langsung dengan bapak..pergi kedai mamak petang2..naik motor dengan bapak..=) kenangan..siapa nak ikut pergi kedai mamak kena cari rambut gatal bapak…aku dengan abang lumba2 lah cari siapa paling banyak..last2 memamg aku yang dapat ikut sebab aku kan ADIK..=) seronok jadi adik…seronok juga bila selalu kena buli dengan abang2…why aku yang selalu mengalah..tabah jek lah..sebab tu lah aku..sentiasa akan mengalah..sentiasa mahu melihat yang lainnya bahagia..walaupun aku sendiri terluka..emm tapi tak apa jek..aku tahu semua tu hanya menguji kekuatan aku..=)

Bila dah sampai kedai minum..aku kongsi satu cawan teh tarik dengan bapak..bapak akan tuang kan air teh tarik tu dalam piring lepas tu bapak tiup..baru aku minum.bapak takut panas sangat..bila ingat2 balik ya Allah betapa banyak nya pengorbanan bapak pada aku..setiap hari hantar dan ambil aku dari sekolah..panas hujan redah je..kadang2 demam..tapi demi aku bapak sanggup buat apa saja…bila sekarang ni bapak semakin tua dimamah usia..bila tengok bapak tidur…air mata aku mengalir sendiri..sempat kah aku berbakti pada bapak …sekarang ni Alhamdulillah sifat penyabar aku semakin ketara…aku tak lah seperti dulu..alhamdulillah..ya Allah…apa pun yang bapak marahkan aku terima sahaja..aku tahu bapak tak ada niat nak marah anak2 dia..mungkin bapak stress dengan keadaan sakitnya..yelah bapak dah biasa buat kerja berat2..bila sakit dia dah tak larat buat apa2..selain ke masjid setiap hari..tu pun dah tak larat nk bawa motor..jalan kaki perlahan2..bila aku tgk bapak..aku aku sayu..entah..mak kata aku ni mudah simpati…mak kata lagi aku tak boleh tgk org lain kesusahan…mudah menangis..entah tu kata mak yg faham segalnya tentang aku…

Kadang2 aku kematian kata untuk buka cerita dengan bapak..tapi aku hilangkan ego seorang anak untuk aku bemesra dengan bapak..aku tak tahu sampai bila lagi aku boleh terus memndang wajah nya…aku takut aku akan kerinduan…rindu yang amat…atau aku yang pergi dahulu..siapa yang akan jaga bapak dengan mak..T_T ya Allah..terlalu sikit yang aku buat untuk balas jasa mak dengan bapak…

Bila bapak balik hospital ni aku masih belum berani nak tengok kaki bapak yang kena potong tu..aku takut aku nangis meraung2 depan bapak..bapak tak bagi tengok…aku masih belum bersedia…masa di hospital pon masa aku call bapak..bapak pesan jangan nangis..nanti bapak susah hati dekat sana..dan..aku terus menangis ..bapak dengar je aku menangis…aku dengar suara bapak sebak..sebak…dan mungkin bapak pun menangis..aku tak tahu…lama juga aku menangis..dan bapak hanya dengar melalui telefon..sudahnya..aku mintak letak call sebab dah tak tahan dengar suara sebak bapak..

Malam sebelum bapak operation aku tak lena tidur..macam2 yang aku fikirkan..hanya kepada Allah tempat aku mengadu segala gundah hati..aku lenyap dalam tangisan aku semula…aku rasa senang begini..menangis untuk aku redakan hati aku sendiri..mengadu pada Dia…Dia yang menjadikan aku…aku terus terlena dibuai kasih drNya…berharap bapak selamat di operation esok..

Dan Alhamdulillah operation selamat dengan izin allah..malam tu abang uda bawa balik jari kaki yang di potong tu..aku langsung tak tengok..apalgi untuk sentuh..dr jauh aku perhatikan..bukan jijik..tapi aku sedih..esok nya uda tanam jari tu di kubur..sebahgian diri bapak telah terkubur di situ..aku menginsafi diri…T_T’’ terlalu banyak dosa yang telah aku lakukan..sering kali aku alpa..sering kali aku leka..namun Dia tak pernh lupakan aku…kasih dariNya..mendamai rasa seorang aku…=’(

Aku kena ingt kan bapa untuk qada’ solat2 bapak..bapak dah tak berapa ingt jadi aku ni sebagai reminder dia lah kan..=) senyum semula..insyaAllah aku akn jd lebih tabah..tapi..tabah kah aku..!! arghhh byk alasan lah wahai diri…untuk bersolat pula aku yg tolong..ni buat sementra ni abg ada die yang buat..mula2 buh plastic kat kaki..supaya balutan kaki bapak tak basah lepas tu baru wudukn bapak..aku suruh bapak solat duduk dia tak nak..haishhh sungguh degil ini orang..yeklah takut bekas potong tu sakit…alhamdulillah bapak kata dia masih kuat..aku pun ikut jek lah..ngeee padahal masa tu dah kena marah.,,adehh kena marah lagi..sabar2..=) senyum seindah suria…yang membawa cahaya…uikk menyanyi pulak cik nor ni..=) saja jek..pujuk hati ni..biar kuat sikit..tak maul ah asyik2 sedih..muka dah sememeh asyik menangis sahaja…aku tahu mak tahu apa yang aku rasa sekrang ni..insyaallah apa sahaja yang dtg adalah ujian dr Allah…di sebabkan kelalaian aku sendiri….to be continue..=)

bapak masa ni tengah demam..selimut dia...=) tak boleh berpisah dengan garu badan die..huu

note kecil: Wahai hati..maaf diri yang sering lalai dan alpa ni..wahai hati…kuat lah dikau..tabah lah..berlapang dada lah menghadapi semua takdir ilahi…andai ianya benar..pasti akn mnjdi milikmu..haa tetiba pulak kan..MySpace

24.5.11

cerita kehidupan 1

Assalamualaikum wbt..

Syukur Alhamdulillah..masih lagi di beri nyawa untuk meneruskan hari2 indah..masih mampu bernafas di bumi ilahi..pemilik segenap alam…selawat dan salam buat mu kekasih allah…

Sekarang ni saya berada di johor..cuti sem 4 bulan..fuhh berpeluh jugak nak habiskan cuti ni..tapi takpe..bukan selalu pun dapat cuti lama2 ni..boleh teman mak dengan bapak kat kampung plus…dapat habiskan lessen kereta yang tak habis2 dari tahun lepas…uhuk3..setiap kali nak pergi belajr kereta aja ada program..last2 memang tak pergi..berazam habis kan dalam masa 2 minggu ni..^_^’’..

Perjalanan dari kuala lumpur sampai johor mengambil masa 3jam..dalam kereta dengan abang ngah..hanya mendiamkan diri tanpa keluar sepatah kata dari mulut…malas nak bercakap…tipulah tak cakap langsung kan..ada lah jugak..kalau abang ngah Tanya baru lah saya bersuara..entah..memang macam ni..=) pasang earphone buka lagu di handphone..walaupun abang ngah pasang radio..masing2 layan diri masing2..sampai di pagoh angah kena jumpa klien..masuk estet.sime darby plantation...ok saya jadi PA dia ikut pergi sana sini..plus dapat makan free..ngeheh..dari jam 12 sampailah jam 3 petang saya di sana…sungguh sgt penat..tp diam aja lah..ikut org kan..

Lepas habis saja bertolak ke rumah mak..call mak siap2 dah..mak pun masak sambal sotong huhu..best..=) mak sungguh memahami bahasa perut anak2 nya..hikhik..sabar jek lah..

Petang yang damai kat kampung..dah lama tak balik kampung…home sweet home..=) plus ada anak kucing baru…4 ekor baru beranak..si monyok dapat baby lagi..yey!!..nama mama kucing monyok..heheh sebab dia tak pernah senyum..** garu kepala..kucing pernah ke senyum…=)

Malamnya macam biasa..kacau mak dekat dapur..bukan nak tolong masak…kacau jek..hihi…tolong jugak tu..tolong tengok..=) basuh pinggan magkuk yg mak guna..bual itu ini dengan mak..sambil2 berbual tu mak kupas kuini..kuini tu adik beradik pelam lah kot..entah yang saya tahu nama dia kuini..=) sambil2 tu bergurau2 juga dengan abg ngah..cerita hal2 masa depan..eceh..bukan main lagi..=)

Lepas siap semua2 tu..sy bagi mak tengok gmbar masa konvo hari tu..sebab mak tak dpt dtg kan..jadi tunjuk gambar dengan video jek lah..mak sebak tiba2..kata2 mak buat saya menangis..saya peluk erat mak..air mata jatuh di bahu mak…mak sedih bila tak dpt pergi konvo sy..tgk sy berjubah konvo..emm mak ni buat ayat sebak pulak tengok orang dah nngis dah ni…T_T’’ suasana tiba senyap..mak melyan perasaan dia sy pun macam tu..air mata ni pulak tak reti2 nk berenti..ish3..pastu tiba2 gelak..heheh..buat2 tk sedih..sy kesat air mata mak..saya pujuk mak..takpe2 nanti degree kan ada lagi insyaAllah…another 1 ½ year..huhu..sgt lama jugak..=)

Aktiviti malam macam biasa..lipat kain dengan mak..sambil berbual..masa2 ni lah untuk berbual hal2 peribadi..^_^’’ untuk meluahkn perasaan ke..mak dh fhm sgt dh dengan anak dia yg sorg ni..macam tak ada waktu lain..hee sebab masa aktiviti ni mak akn lebih focus pada apa yg sy ceritakan…pelik kan asyik cerita tentang mak aja..entry lain pulak lah cerita tentang bapak..=) yang pasti mak dah lantik saya sebagai misi bapak…insyaAllah akn jalan kan tanggungjawab ni dengan sebaik2nya…=)

Emm tu jeklah untuk entry kali ni..saja2 ubah mood nk cerita tentag kehidupan pulak..=) membebel sorang2 dalam blog..heee

pemandangan senja di rumah nenek..atas bukit..=) dan puan kucing bernama monyok dan anak2nya...

nota kecil: MySpace


17.5.11

final exam- perak- uitm - konvokesyen

assalamualaikum wbt
norhayaton hazai hj warman

alhamdulillah segala puji bg Allah sekalian alam...selawat dan salam buatmu junjungan nabi muhammad saw..selama 4 bulan bertungkus lumus belajar..melalui detik2 getir...erkkk getir lah sgt...bergelumang dengan asigment yg berbukit2...presentation setiap minggu...case study dan test2 yang memeningkan kepala..akhirnya final exam tiba...Allahuakbar...bila tgk jadual exam..alamak ade 2 minggu jek masa yang di beri...ni ada lah kerana untuk kejar sesi konvokesyen yang akan berlangsung di uitm pd 12 mei 2011- 20 mei 2011..daripada diploma sampai lah phd...mudah2an Allah pemudahkan urusan kami semua...

final exam ni nk kata susah tu agak susah..tapi senang jugak...saya buat past year question sj..memndangkan kos saya adalah kos baru di naik taraf,..makanya tak adalah past year question tapi sedikit sama dengan kos yg lama...jd buat jek lah...semua latihan yg lecture bagi dalam kelas tu sy buat balik..pusing2 pon itu aja soalannya...oooo saya masih bergelumang dengan matematik...ger...ger..ger...pening kepala...seronok betul en kalkulator bila saya menekan2 badannya untuk mencari jawapan...dulu 3 tahun guna...sampai hbis diploma guna pulak untuk dgree..sungguh en kalkulator menjadi kesayangan hamba..hehehe...=)


konon2 bz ..bljr ..ngehhe..tp mmg bz pon..huhu.

setiap hari belajr bersama2 sahabat...ulangkaji pengiraan...tak duduk dekat dalam bilik.hanya di bilik belajr yang disediakan oleh pihak unit kolej...hoho sebab dalam bilik tu ada air cond...lalalal...punyalah demand nk belajr...^_^...kdg2 sampai tertidur2 dalam bilik tu...erkkk just take a nap...=) hoho..dari sehari ke sehari buku bersilih ganti...kertas2 kotor...white board sy guna dlm bilik tu untuk terangkn pd kawan2 yg tak fhm dalam pengiraan...dorang pun guna juga untuk ajar sy...tapi bila belajr bab teori..sy lebih selesa untuk belajr sendri..tak boleh nk bising2...cehceh...ade2 jek..bukan sebab kedekut ilmu atau apa..sy lebh selesa untuk menelaah sendiri dulu kemudian baru lah sy bentgkan pd mereka..kadang2 bahgi2 kan bab2 untuk di baca..dh hbs baca tergkan..keadaan ini berlaku bila dh tak sempat nk cover semua subjek..hehehe sebab nya blaja last minit...sy memang suke bljr last minit...ngegeghehe...=) tk boleh nk ubah..erkk boleh2 nk ubah..cuma ..cuma...ahhh sekdr alasan...^_^..pejam celik pejam celik dh hbs exam 9/5/2011 paper terakhir sebelah petang...lepas tu kemas2 barang untuk tinggal kan kolej yg tercinta..hoho...babai jumpa 4 bulan dr sekrang..=)
................................................................................................

lepas balik tu ...duduk rumah abang ngah 2 hri..sebab 12hb dah kene bertolak ke perak...14 hb konvo..yeah...!!! 3 tahun belajr diploma akhirnya hari yang di tunggu2 telah tiba..=) alhamdulillah...berkat usaha dan tawakal..saya berjaya menggenggam segulung diploma..ok lah tue..lepas ni ijazah pulak..another 2 year...sigh****......hihihi...lamanya nk hbs belajr..adeh2..12 hb tu beli tiket keretapi dengan adik roomate ..sebab kami satu kos dan sgt baik...beli tiket turun ke tapah...rumah opah...huhu menumpang kasih opah..maklumlah sy dah tak ada nenek...atok apatah lagi..=) menumpang2 jeklah kejenya...lalalala...opah sporting...pukul 6 ptg naik tren..pukul 8 malam sampai di stesen tapah road..sgt best...sebab stesen keretapi ni sebelah rumah opah..hukhuk..nak jalan kaki balik pon boleh..tapi mak lang yg baik hati jemput kami di stesen..mak lang baru balik bercuti...sebulan di amsterdam..aduhaii berjalan aja kerjanya..lepas satu negara pergi satu negara..ni pon bersiap2 nk ke kelantan pulop..adehh.=) tak apalah ada duit semua boleh buat..ce kalau tak ada cam saya ni tengok ajalah...dream..dream..dream....hukhuk..=)
kat rumah opah best...melayan cerita opah..sampai penat rasanya...opah byk bercerita sedang sy hny tekun mendengar..pemalu lah pulak..konon2 pemalu...ngehhe..^_^..suasana kampung..nyamannya...hilang hiruk pikuk bandar..bangun pagi2..dh dengr bunyi burung berkicauan..dekat ampaian baju..opah kata burung tu mmg suka di situ...ate awok mendengr aje lah ye...erkk terckp perak plak..lihat ade org kemboja tu tgh kutip sengkuang dekat sebelah rumah opah...opah sewakan tanah untuk mereka bercucuk tanam..sungguh rezeki kita bertebaran di seluruh bumi...=) syahdu plak tiba2 kan..

esoknya pergi uitm untuk ambil jubah konvo dengan reherseal...aduhh boringnya..nk cepat2 balik..perut dh tak thn2 lapar ni...opah kata balik cepat karang mkn mlm kat rumah..=) tq opah memahami bahsa perut kami..heheh...lepas amik jubah kami bergambr kt utp (universiti teknologi petronas) tepi tasik..haih byknya ikan..jakun lak sy tgk..=) ambil2 gambar..pergi ke air tawar untuk menikmati pemndangan sawah padi...ya Allah betapa besarnya nikmat Mu...saya syahdu seorag diri dekat tepi bendang...ngeheh layan blues...~~~~ =) mulalah bahasa hati 'seorang aku' nk keluar...menjiwang kan diri bersama nikmat ilahi...tunggu sampai matahari terbenam..indah..nyman...angin kuat tepi sawah..tpi takut jugak kalau2 ada lintah..hoho..saya lah org pertama yg akn lari...ngeheh..=) dengan berbaju kurung ala2 sopan gitu..berjalan2 dekat batas padi..ni kalau jatuh ni naya ni...saya bergurau dgn kawan2 kt situ..tiba2 sy syahdu sendiri..balik2 syahdu..apahal tah..haha..mulalah sy akn di ketawakan oleh rakan..mereka akn kata..."aku dan sesuatu'' senyum sy meleret...dalam hati...'ada aku kesah' =P

..................................................................................................

alhamdulillah hari yang di nanti dah pun tiba...nervous2 uhuk3...sesi konvo sy adalah sebelah petang...jam 12.30 tghari dh kene bersiap2 untuk masuk dewan..pakai jubah dan mortar board..aduhh kene pakai heel plak kan..dah lah sy tak pernh pakai..tapi tak dek lah tinggi mana pun..kecoh jek lebih =) hikhik..tergolek2 jugaklah nk jalan..dah lah jauh kawasan berkumpul tu dengan dewan..zzzz...tabah..tabah...huhu..lepas sesi bergambar2 kt bawah basement tu...kita orang kena masuk dewn selepas zuhur..tunggu lah org2 besar masuk..lamanya..lalu red karpet..huuu dh macam artis rasenya...=) berangan****...masa konvo tu hny abang ngah...abg atas saya..dan 2 org anak saudara saya yg dtg..mak dgn bapak tak dpt dtg..sob2...sedih jugak..malah sgt sedih..tapi emm tak pelah sebelum bertolak tu mak dah call..mintak maaf.ishhh mak pulak yg mintak maaf..ya Allah..mak tak dpt dtg sebab jaga bapak sakit kat kampung..jd sy sebagai anak..sgt2 memahami pengorbanan mak tu..=) doa dari jauh pun dah cukup..walaupun sebenrnya nak menngis juga bila tengok mak ayah org lain ada dn peluk anak2 mereka dalam pakaian jubah tu..impian mak..impian sy dan impian bapak..tp tk pe sy kuat kan hati..berangan mak ada pun dh ok..huhu..=) air mata di seka...^_^''
tiba masa pula semua koordinator program naik ata spentas bersama jubah hitam..menanti pula pro censelor masuk..masa tu senyum meleret2 sampai ke telinga..cam tak percaya pun ye jugak..hehe lagi sekali sy jakun..=P lepas tu berucap2 giliran sy ke-415 fuhsss sgt lama ye nak tunggu..tiba masa giliran aduhh nervousnya..mesti bapak bangga bila dengr nama dia di sebut...NORHAYATON HAZAI BT WARMAN..uhuk3..namun bapak tak ada ...=)air mata di seka lagi..-_-'' nak berjalan atas karpt merah tu..aduhh dgn heel..dh lah licin ..cover2..sampai atas pentas..senyum yg mnus di beri kepada tan sri pro censelor..akhirnya..berjaya..lepas..alhamdulillah..jalan2.duduk..bukak kasut cept2..sakit kaki....uhuk3.. selepas upacara tu..tan sri pro censelor beri sepatah 2 kata..alamakhaii dah mcm baca sajak sy dgr..tapi tak apa..tekun dn terus tekun mendengar..walaupun perut sy sebenrnya sgt3 lapar....uhuk..bila nk hbs ni..=) bila tan sri sentuh bab mak ayah sob3..ni yg tak leh ni..dah lah mak bapak sy tak ada...sedih..last2 menngis jugak kat situ..layan diri sorang2...lalalala...syahdu2..
lepas hbs semua keluar dan balik...haaa selesai..
perarakan sebelum masuk dewan

kawan2 yang gumbira saya lah tu yg ambil gambar..=)
manis, asilah amoi dan atiqah halim..

ni lah yg sy dapat...pen tu hadiah dari anak2 saudara sy yg kiut..=) bunga tak ada..huhu...


nota kecil: terima kasih semua yg dtg...=) sy happy...alhamdulillahMySpace

maaf hati ini mudah tersentuh...~~

Assalamualaikum wbt
norhayaton hazai hj warman


Dengan hati,

Berharapan suaranya kedengaran lantang
Semoga terurai perasaan dan terhapus segenap gundah yang melata
Betapa hati ini mudah tersentuh
Mengasihi sebuah rasa yang tak pernah dipaksa
Yang sentiasa dihalang
Kerana hati ini lemah
Dengan senyum yang menggugah rasa
Dengan pandangan mata…

nota kecil: dear heart ..be strong...plz for me us and we...MySpace

1.5.11

To meet you the heart is keen but...

assalamualaikum wbt
norhayaton hazai hj warman

.............not meet you would be better for my deen.

As a good friend tells me like all other womenfolk, even hijabis have feelings. The real difference between anyone. As Allah reiterates multiple times in the Quran lies in one ability to done the hijab of taqwa ^_^..

to my sister and brother out there, holding steadfast in the ‘niat’ to not go on dates, be strong and have faith in Allah insyaAllah, All the times you spend alone because your friends are out with their partners, all the moments you stop yourself from agreeing to meet someone you have feelings for, all the night spent wondering when your turn will come, insyaAllah..

Allah will see your every struggle and know that you are doing it for HIM. And insyaAllah when the right person comes, who comes, who loves for Allah’s sake, he/she will understand and support you in your decision to not date, and thus build a home with you with nothing but Allah’s blessings. Real love means helping each other attain Jannah not holding each other’s hands walking towards Hellfire..=)



nota kecil: ya Allah jika aku bukan pemilik tulang rusuknya..atau sekalipun aku adalah pemiliknya..jangan biarkan aku merindui kehadirannya..jgn biarkan aku melabuhkan hatiku di hatinya..kikislah pesonanya dari kelopak mata..jauhkan lah dia dari relung hatiku..sementra kami masih belum halal bersama..tetapkan lah hati ku hanya untukMu....Please make doa for me and my weak…weakkk iman….MySpace

24.4.11

menjadi sendiri~~

assalamualaikum wbt

norhayaton hazai hj warman...

alhamdulillah syukur ke hadrat ilahi...jari jemari ini masih mahu menari2 meluahkan rasa hatinya...tetapi terlalu banyak...terlalu banyak yg mahu di luahkan...terlalu banyak tangisan daripada senyuman...asyik2 update blog cite2 sedih jek...saya ingin menjadi seorang yang kuat..bila mana terasa sudah kuat..rupa2nya...masih terlalu rapuh...sangat rapuh..menangis terduduk...menyebut nama Agung ya ilahi...kata2 hati terlalu hadam dengan semua firmannya...tapi sy masih tetap diri yang sama...di mana kesilapannya..kebuntuan yg sy sendiri cipta...kadang2 duduk seorang diri..merenung langit ilahi...menikmati angin yg satu...angin yg sama2 kita rasa...damai...hati memuji2 keindahan ciptaanNya...tanpa saya sedar air mata menitis..setitik..demi setitik...menangis tanpa sebab...mustahil tanpa sebab..setiap apa yang berlaku bersebab....otak masih menerawang...memikir2 kisah2 silam kisah2 yang membawa sy menjadi seorang 'aku'..sy meluahkan rasa hati sy..meluahkan pd Dia..dalam keadaan apa pun Dia tetap terima sy seadanya...terima walaupun penuh dgn dosa...terima sy dengan tidak bersyarat...menerima kekurangan diri dari kelebihan diri..ya Allah...Agung nya cintaMu...di saat sy menngis penuh pengharapan .siapa yang tidak menitiskan air mata di saat pengharapan yang tinggi di depan Cinta UtamaNya Allah swt..cukup lah kesedihan sedikit ini sy luahkan di sini...


stop!!cerita hal2 sedih...stop saying 'i can't' YOU can norhayaton hazai! you choose not to...for my beloved friend...by the way ive just wearing the smile that u gave me..=)

yes! when i smile ill looked beautiful..=) thnx for the smiled..i prefer to write here when i feel sad or mad..this is show wht is in my heart actually..sy nak lalui semua hari2 indah saya dengan senyuman...tak akn menangis lagi! insyaAllah...setiap apa yang berlaku adalah takdir Allah yang terindah..if i never catch my dreams ill never catch them...fuhhhh ayat yang dahsyat dari hati saya...is it ok for me...ofcoz ok..=) a purpose in our live is to learn and grow.and pain is the great teacher..so being hurt is probably a good thing in the long run..i should not to be afraid to learn but should learn to handle the pain.^_^''

Selalu saya berangan jalan seorang diri di tempat yang macam ni..=) damai…indah…melihat daun2 berguguran..nyaman… kabus yang meliputi kawasan semacam sembunyikan hati saya dari terus menunjukkan dirinya...and the worst feeling is when someone makes you feel special then suddenly leaves you hanging and you have to act like you don’t care at all…betul ke apa yang saya rasa mcm tu..mungkin betul…ive just dont care at all..tapi sebenarnya saya merasainya…ahh biarlah perasaan macam tu lama kelamaan hilang lah..=) I hope so…

Hope….another hope for tomorrow…insyaAllah… how I hate to see me like this…there is no way I cant deny it..sometimes i need to walk alone..just to show that I can…saya boleh jalani kehidupan saya ni tnpa ada siapa2 yang ganggu.. ill prefer to be alone at anywhere just that I like.all the hopes and dreams I leave it to Allah that He was the one who destine my way..if I can’t be a pencil to write anyone’s happiness then at least ill try to be a nice rubber to erase everyone’s sorrow..the sun its still in the sky shining above me..you and us…so...saya kena kuat malah perlu menjadi terlalu kuat…tabah..tabah..tabah…^_^..tq kepada kak jie yang selalu saja sebut perkataan ‘TABAH’ ni…tabah je lah..=)..Teringin juga nak gantung semua kenangan2 yang ada…hihi..boleh ke..bila rasa2 nak teringat baru tengok balik gambar2 tu..is it possible for me to do that things…=) emm kenangan yang ada tak semua indah…kalau nak gantung yang indah2 macam dah terlepas..tapi still ada dalam otak ni..indahnya..semua tu buat saya tersenyum kembali..bila rasa sedih…ohh again ayat sedih muncul kembali…ngeeeee…senyum sampai nampak gigi…hoho…bila teringat perkara2 sedih yang jadi dalam kehidupan sepanjang 23 tahun ni…its hurt me..tapi ok lah kot..kalau tak jadi perkara2 sedih tu tak ada lah pengalaman..bila tak ada pengalaman tak ada lah pembelajaran..sesi PNP dalam kehidupan…itulah yang buat saya masih ada sekarang ni…maknanya tak lah just lay down in my bed…sok sek sok sek..menangis tak henti…sebab terkenang kan the THING yang buat hati terluka…parah…but still ada ubatnya…ubatnya ialah...menjadi sendiri…bahagianya menjadi sendiri...doa dan terus berdoa..Allah sometimes gives and sometimes takes…He is sometimes pleased and sometimes displeased with our deeds. Whether a thing is beneficial or harmful to me..i will remain firm in my belief and always thankful to YOU my Creator…insyaAllah..and and…and..i hope it will be alright ..everything will be alright..=) just like that…


at some point ill realize that ive done to much for someone. that the only possible step to do is to STOP!.. leave ' him' alone..walk away..what is truly would eventually be mine..what is not..no matter hard ill try...will never be...thank you friend for those encouraging word..you never fail to put my mind at ease..i always wonder how you can be so strong yet so calm. i know it that because you always put everything to Allah for He is the best planner..i know things might be not as same as before..but i put my effort on the new thing..replace the bad things ive done before...i will always remind this...^_^ no more tears..

nota kecil : heavy rain shower remind me of challenger in my life.never ask for lighter rain..instead pray for a better umbrella...MySpace

2.4.11

dia~~~

assalamualaikum wbt...
norhayaton hazai hj warman

syukur ke hadrat ilahi kerana masih memberi ruang waktu untuk sy terus di ruangan ini...daripada dia kita dtg kepadaNya kita kembali....bait ini begitu hadam di kotak fikiran sy...tetapi untuk menerima nya amatlah perit...dia.....kenapa dia....harus ke sy menyatakan rasa sedih...rasa dukacita nya kehilangn dia...kehadiranya begitu singkat...terlalu singkat...sekelip mata dia pergi..jauh...jauh ....meninggal sy..malah...mereka2 yg tersyg....

sy tidak begitu mengenalinya...tetapi pd sy die trlalu baik..sopan...lemah lembut dalam berkata2..walaupun bekerja dlm satu organisasi...sy tk pernh berbual dgn dia...senyap..membawa diri...pertemuan sang takdir itu di KIWA sepang semasa program pemantapan diri untuk fasilitator uitm...sy seperti biasa sentiasa membawa diri..bukan kerana tk suka keadaan di sana..tp sy lebih selesa untuk tidak bergaul bebas dgn pljr2 lelaki lain dlm ape2 shj aktiviti...takdir Allah sy jth sakit masa program itu berlangsung.4 hari di sana hny duduk dlm bilik..sementra kawan2 yg lain sarat dgn aktiviti termasuk lah 'dia'...hari terakhir kat sana...alhamdulillah sy
sihat...setiap kumpulan perlu buat aktiviti...sy sempat involve dlm aktiviti yg kumpulan 'dia' aturkan...bermain bersama...acah galah...seronok..sy meliht seyumannya...tingkahnya...terlalu galak main...sy skt semula...'dia' terlalu risaukan keadaan sy...sy hny mampu tersenyum...tiba masanya kami semua di dlm dewan...aktiviti akhir seterusnya ialah sesi interview untuk jd fc program2 yg akn di anjurkan..sy duduk seorang diri di kerusi...tiba2 'dia' dtg...duduk berhampiran sy...taaruf...senyuman 'dia' kata2 dia...sungguh sy tertarik...'dia' bertany itu ini..ttg pengalamn sy menjd fc ...sy dengn besar hati cerita serba sedikit pengalamn sy di kem bina sahsiah...mnjd fc selama 21 hri...cbran2 yg di lalui...'dia' begitu tekun mendgr..sekali sekala timbul rasa takjub dr kata2nya...sy hny tersenyum..apalah sgt 21 hr berbnding tarbiyah yg di perolehi kami semua..

sesi interview bermula..sy dan 'dia' setiasa bersama...interview bersama...dpt kumpuln interview bersama dgn seorg lagi kwn sy di uitm perak dulu...kami di beri task oleh fasilitator senior kami..bertiga kami berbincg aktiviti yg akn kami jalankan...sebak hati sy bila teringt...rupanya waktu sekejp itu adalah terakhir bg sy dan 'dia'....waktu terakhir kami...terakhir....T_T...selepas sebulan balik dr program pemantapan itu...sy dh takjumpa 'dia' sebab fakulti lain2..dan sy jarang involve dgn aktiviti fc sibuk dgn asgment.

...................................................................................................................................
tiba2 dpt berita yg 'dia' excident di round about depan uitm...ya allah bagai tak percaya..keadaan 'dia' teruk..sy tk mampu nk nngis..hny pnjtkn doa untuk 'dia'..bleeding...darah keluar dr hidung...telinga...dan mulut...'dia' sgt teruk...seminggu 'dia' koma...sy hny dpt berita dr shbt2 fc yg lain...sebelum excident 'dia' pergi meeting untuk program dgn adik2 dr rawang...hujan lebat..takdir Allah ...'dia' excident...doktor kata ada darah beku dalam otak..'dia' kesan hentakn mungkin...ya Allah sy masih belum dpt terima kenyataan berita yg dibritahu...selepas seminggu 'dia; sedar..alhamdulillah....di sedar seprti sediakala...pg tu semua shbt2 fc pergi melawat sy tak dapt pergi juga sbb ada kelas....balik lepas asar dapt msg dr seorang adik fc....'dia' dah tak ada...pergi....pergi buat selamanya....sy menngis semahunya...kengan bersama 'dia;' terus menerjah kotak fikiran sy..satu persatu...walaupun sekejap..tp cukup bermakna..harapan2 dia...semua dia beritahu pd sy....Allah lbh sygkan
dirinya....hujan renyai mengiringi 'dia' di perkuburan...damai..sayu..menyelubungi......ya Allah tempatkan lah 'dia' bersama org2 yg soleh....amin....

nurul khairiyah....pertemuan satu itu pertemuan pertama dan terakhir kita...walau tak dapat kita berhalaqah di dunia ini...mudah2an Allah beri peluang pd kita untuk berhalaqah di akhirat sana....kami semua sudah rindukan awak....
DALAM KENANGAN
NURUL KHIRIYAH....
16 april 1988 - 1 april 2011
al-fatihah....


nota kecil: tak sempat nk accept friend request 'dia' ..MySpace

28.1.11

kembali belajar~~

assalamualaikum wbt..
norhayaton hazai hj warman

alhamdlillah syukur atas nikmat iman dan islam yg di beri oleh pencipta seorang aku...=) 1st of all i would like to thnx to my luvly mom..and dad..erkk speaking plak ..kepada sahabat2 selamat sejahtera...hmm actually dah lama pon kelas mula..dah nak masuk sebulan..tapi sekarang ni baru berkesempatan nak update tentang ni...hee dh basi...tp nak cerita juga..^_^'' yg nk baca terus kan lah sesi membaca entry ni..yg tak nk baca..terima kasih kerana sudi dtg blog ni...=) haa ape yg sy ckp tah ni..permulaan yang baik untuk sem ni..plus sebenarnya
pertama kali masuk uitm shah alam...1st impression..wow! sgt besar...bas bersepah2...fakulti jauh2...tak ada jalan kaki macam di uitm perak..=) sigh** macam biasalah sebabkan sy ni ada pelajar penerapan dari diploma..jadi degree sy hnylah 2 tahun dan mendapat pengecualian kredit sebanyak 44 kredit hour..wow..sgt best...kelas pon sikit..hari jumaat tak ada kelas..heaven2...^_^ hr pertama dh sesat di fakulti..which is design bangunan yg pelik dan aneh...sy pon pening...hoho..tp senior belambak ada..tny jek lah kan...buat muka suci jek nk tny diorg..sama baya pon...tak lah malu sgt...cuma diorang masuk awal 2 sem dari sy..=) tq senior2

ini ialah fakulti sy...di main building fakulti ni...FAKULTI SENIBINA PERANCANGAN DAN UKUR..which is terbahagi kepada beberapa jabatan...seperti...jabatan sy sendiri..jabatan bangunan...landskap...arkitek...perancangan bandar dn wilayah .... hartanah..ukur bahan..ukur bangunan..dalam uitm ni sendiri ade 26 fakulti...wahh sgt besar..dpt bayangkan tak betapa besarnya uitm ni...satu seksyen uitm sahaja..=) nasib baik dlm uitm ni belambak bas uitm dan rapid kl..kalau nk free naik bus uitm lah kan..kalau nk cept naik bas rapid rm 1 untuk semua jarak perjalanan...=)
di uitm perak dulu sy dalam jabatan bangunan ambil jurusan diploma bangunan...dan sambung course yang sama dalam Bachelor sciencs (Hons) construction management...sebelum masuk ni nama nya bachelor (Hons) construction management...sekarang ni dah tambah Sciencs bermakna semua silibus adalah baru...dan semua subjek engineering...maka bila dh subjek engineering bermula sy bermain2 dengan no sepnjng hidup sy 2 tahun di uitm ni....math again...penatnya otak....=( tak ada past year question...sebab kami adalah batch pertama yg menggunakan bachelor sciencs...sudah mendapt ISO dan perlu menjg ISo tersebut..maka semua subjek susah....sgt susah....halooo cik nor awak bukan diploma lagi ok...wink2...=) sy terus lompat ke sem 4 iatu tahun kedua...budak dari politeknik lepasn stpm semua masuk sem 1..rasakan lah korang buat kerja survey yg penat tu..kami dh rasa masa diploma dulu ^_^'' ukur2 jalan...berpanas.berhujan...huishhh seb bek tak lalui semua tu lagi....=) terim kasih kepada en dekan sebab bagi pengecualian kredit yg byk..plus...uitm ni mmg tak hbs2 dengan tangga dan bukit....zzzz sgt penat hari2 ke kelas mendaki2 bukit yg tinggi tu...sigh*** fakulti atas bukit...syahdunya angin banyak..nampak semua bandar shah alam...yg mana mmg tak best...pon dok shah alam ni....erkk bersyukur2...plus masih menghadamkan diri dengan enviroment uitm ni....sgt bebas.....adehh juling2 mata tengok mereka2 ni....


ok gambar diatas ialah meja saya...laptop yg sama dr diploma...dah 3 tahun usiamu laptop..walaupun selalu meragam dan memerlukan keadaan yg sejuk untuk menampung tahap kepanasan bdn mu...hiks..walau apa pon die tetap berbakti sampai sy grad diploma tau...sy duduk tepi..act tu bukn meja sy...huhu...adik2 bilik mintak tukr...seb bek adik..mengalah jek lah kan..=) baiknya akak ni...^_^'' baru tau ke...=) hoho..sy duduk semeja dgn cik sarah dr jabatan arkitek...tersgt lah comel dak sara ni..salu kene buli dgn sy...=) walaupun dia berpangkat kakak...ngehhe..sapa suh bagi peluang untuk tk paggil kak sara...kan dh kene buli...=) maaf ye...nama kamu termasuk dlm blog sy...buku2 belum penuh satu meja...percaya atau tak meja sy sentiasa akan kemas mcm ni..huhu..kemas ke ni..kemas lah kan..tk nmpk pon bersepah..=) tp wayr2 tu tk tahu nk sorok mana..so biarkan jek lah berselirat atas meja...bilik yg best...meja besaq..senang nk buat drawing...kalau ade lah kan...senang nk iron baju itu yg ptg..hiks...sepnjng 3 tahun di uitm perak..sy tak pernah bawak heater..iron...blablabla..tu..sampailah degree pon tk bawak jugek,...ohh terima kasih adik2 yg memahami kak nor yg tk tk suke nk bawak barang2 tu..hiks..kalau korang bawak pon..kak nor jugek yg masak air dn buat air masak dlm bilik ni...^_^'' hiks..plus koperasi dekat depan bilik..haa ni masalahnya ni...bila koperasi depan bilik..asyik2 nk g koperasi..asyik2 kene paksa pergi...beli aiskrim yg lazat kt koperasi.
makn bersama2 adik2 bilik..syoknya...hilang segala duka cita di hati ni...=) kami dari diploma satu group..tak sangka plak sampai degree dpt satu bilik...uhuk3..again dgn budak2 ni..actually salu di buli..sob2...seb bek korang adik..kalau tak hishh sabr jek lah...korg tetap terbaik di hati kak nor..



haa kt atas ni adalah salah satu subjek yg sy kene blaja...CONSTRUCTION TECHNOLOGY iii ..basic to construction engineering...banyak math jugak subjek ni...add math...math lanjutan..entah lah semua lah...plus lecture semua mengjr sgt laju...kelam kabut nk kejar..english dah lah bertabur2...awak ni mmg pandai english sgt...tu yg terer tu...=) uhuk3...setiap satu subjek ade 3 org lecture..pening kepala...setiap lecture pulak ade perangai masing2..kami ni anak murid kene lah ikot...1st asgment untuk subjek atas ni disqualified...huwaa sedihnya..tak tido kot malm tu buat report...last2 pg2 hantar...tak di terima..di sebabkan tak ada **appendix...sy dan adik2 bilik...kami punya asigment di tolak mentah2 oleh prof zuraidah...sob2.sedih...subjek ni blaja mengenai kajian tanah...drainage...mcm2 lagi lah pasal construction ni...tp best jugak kelas ni..yg ptg semua kelas ada air cond..yg membuatkan sy nk sambung tidur...zzzzz kdng2 terlelap sambil menulis..itu adalah perkara biasa yg sy buat..hoho..sgt berani...dh le duduk meja depan...depan lecture ...berani sungguh sy ni..hehe dah terlelap nak buat macamana....lebih2 lagi kelas petang di mana tu mmg wktu yg best untuk lelapkn mata...=)
maafkn budak yg nakl ni..=)



haa ni lah salah satu kerja sy bila dh tak ada kerja dlm kelas...bukan tak ada kerja,.malah sj2 buat tak ada kerja..padahal lecture tengah mengjar..kelas 2 jam setengh..maaf sy hny boleh tumpu kelas untuk sejam setgh yg pertama..hoho..selebihnya..sy mmg tak akn fokus..sbb mmg dh set kat otak cm tu..aikk boleh lak mcm tu ekk..=) ye sy mmg akan tumpu untuk sejam setgh yg pertama..lepas tu sy mula lah akan buat aktiviti sendiri...hoho...tp tk dalah smpai tk pndg langsung lecture tu kan..tmpukn jugak lah tk tumpu sepenuhnya dlm kelas tu..tp sy akn buat aktiviti sampingn sperti gambarajah di atas...keluar dr kelas untuk menghirup udara yg segar...dlm 20 minit...dan lain2 aktiviti...=) masa sy amik gmbr ni ialah kelas construction economi...dimana kelas en syazwan yg penuh dgn propaganda..hehe...propaganda jek kelas ni..tp kene amik juga....hiks..kelas ni pon math juga...sy tak kan berpisah dengan kalkulator sy untuk seumur hidup sy....beruntunglah kamu wahai kalkulator...walaupun penuh dgn contengan sy...=)

kat bawah ni ialah jadual kelas sy sepanjang sem ni....

ISNIN
8.30 pg-12.20 tgahri
BCM 503 - building services and engineering
2.10 ptg -5.00 ptg.
BCM 524 - Construction System and analysis

SELASA
8.30 pg - 12.20 tghari
BCM 523 - Construction economy
2.10-4.00 ptg
BEL 422 - English Class : report writing for thesis
4.10 ptg - 6.00 ptg
BCM 514 - Construction Technology III ( Lab Soil)

RABU
8.30 pg - 10.20 pg
BCM 514 - Construction Technology III ( lecture class)
10.30 pg - 12.20 tghri
BCM 513 - Construction Enviromental and engineering
2.10 ptg- 4.00 ptg
BCM 524 - Construction system and analysis (tutorial class)
4.10 ptg - 6.00 ptg
BEL 422 - English Class

KHAMIS
8.30 pg - 10.20 pg
BCM 514 - Construction Technology III
10.30 pg - 11.20 pg
BCM 524 - Construction system and analysis (tutorial class)
2.10 ptg - 4.00 ptg
BCM 513 - Construction Enviromental and engineering
4.10 ptg - 6.00 ptg
CTU 553 - hubungan ethnik...


inilah sebahagian kelas cik nor sem ni...uhuk2...nmpak biasa2..tp luar biasa..uhuk2...doakn cik nor berjaya dunia akhirat....amin3...

nota kecil: kadang2 rasa susah..tp dlm hidup mana ade yg senang...bila susah tu lah yg buat kite nk berusaha bersungguh2..MySpace

kedamaian

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...