Followers

24.5.11

cerita kehidupan 1

Assalamualaikum wbt..

Syukur Alhamdulillah..masih lagi di beri nyawa untuk meneruskan hari2 indah..masih mampu bernafas di bumi ilahi..pemilik segenap alam…selawat dan salam buat mu kekasih allah…

Sekarang ni saya berada di johor..cuti sem 4 bulan..fuhh berpeluh jugak nak habiskan cuti ni..tapi takpe..bukan selalu pun dapat cuti lama2 ni..boleh teman mak dengan bapak kat kampung plus…dapat habiskan lessen kereta yang tak habis2 dari tahun lepas…uhuk3..setiap kali nak pergi belajr kereta aja ada program..last2 memang tak pergi..berazam habis kan dalam masa 2 minggu ni..^_^’’..

Perjalanan dari kuala lumpur sampai johor mengambil masa 3jam..dalam kereta dengan abang ngah..hanya mendiamkan diri tanpa keluar sepatah kata dari mulut…malas nak bercakap…tipulah tak cakap langsung kan..ada lah jugak..kalau abang ngah Tanya baru lah saya bersuara..entah..memang macam ni..=) pasang earphone buka lagu di handphone..walaupun abang ngah pasang radio..masing2 layan diri masing2..sampai di pagoh angah kena jumpa klien..masuk estet.sime darby plantation...ok saya jadi PA dia ikut pergi sana sini..plus dapat makan free..ngeheh..dari jam 12 sampailah jam 3 petang saya di sana…sungguh sgt penat..tp diam aja lah..ikut org kan..

Lepas habis saja bertolak ke rumah mak..call mak siap2 dah..mak pun masak sambal sotong huhu..best..=) mak sungguh memahami bahasa perut anak2 nya..hikhik..sabar jek lah..

Petang yang damai kat kampung..dah lama tak balik kampung…home sweet home..=) plus ada anak kucing baru…4 ekor baru beranak..si monyok dapat baby lagi..yey!!..nama mama kucing monyok..heheh sebab dia tak pernah senyum..** garu kepala..kucing pernah ke senyum…=)

Malamnya macam biasa..kacau mak dekat dapur..bukan nak tolong masak…kacau jek..hihi…tolong jugak tu..tolong tengok..=) basuh pinggan magkuk yg mak guna..bual itu ini dengan mak..sambil2 berbual tu mak kupas kuini..kuini tu adik beradik pelam lah kot..entah yang saya tahu nama dia kuini..=) sambil2 tu bergurau2 juga dengan abg ngah..cerita hal2 masa depan..eceh..bukan main lagi..=)

Lepas siap semua2 tu..sy bagi mak tengok gmbar masa konvo hari tu..sebab mak tak dpt dtg kan..jadi tunjuk gambar dengan video jek lah..mak sebak tiba2..kata2 mak buat saya menangis..saya peluk erat mak..air mata jatuh di bahu mak…mak sedih bila tak dpt pergi konvo sy..tgk sy berjubah konvo..emm mak ni buat ayat sebak pulak tengok orang dah nngis dah ni…T_T’’ suasana tiba senyap..mak melyan perasaan dia sy pun macam tu..air mata ni pulak tak reti2 nk berenti..ish3..pastu tiba2 gelak..heheh..buat2 tk sedih..sy kesat air mata mak..saya pujuk mak..takpe2 nanti degree kan ada lagi insyaAllah…another 1 ½ year..huhu..sgt lama jugak..=)

Aktiviti malam macam biasa..lipat kain dengan mak..sambil berbual..masa2 ni lah untuk berbual hal2 peribadi..^_^’’ untuk meluahkn perasaan ke..mak dh fhm sgt dh dengan anak dia yg sorg ni..macam tak ada waktu lain..hee sebab masa aktiviti ni mak akn lebih focus pada apa yg sy ceritakan…pelik kan asyik cerita tentang mak aja..entry lain pulak lah cerita tentang bapak..=) yang pasti mak dah lantik saya sebagai misi bapak…insyaAllah akn jalan kan tanggungjawab ni dengan sebaik2nya…=)

Emm tu jeklah untuk entry kali ni..saja2 ubah mood nk cerita tentag kehidupan pulak..=) membebel sorang2 dalam blog..heee

pemandangan senja di rumah nenek..atas bukit..=) dan puan kucing bernama monyok dan anak2nya...

nota kecil: MySpace


0 comments:

kedamaian

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...