Followers

29.1.10

majlis tahnik baby humaira (^_^)

Assalamualaikum wbt..
nurhayaton hazai

syukur alhamdulillah semalam selesai sudah majlis tahknik untuk baby humaira..nama penuh yg diberi ialah nur humaira irdina. baby humaira sangat comel..geramnya acik tgk..wink~~ cepat2 besar ye syg..jd anak yg solehah buat baba n mama ^_^ . kat bawah sy sertakan sket video baby humaira untuk semua...(^_^)''

video
video

video

24.1.10

~selamat dtg humairah~

assalamualaikum wbt
nurhayaton hazai

syukur ya Allah syukur di atas segala2nya..setelah 8 jam berada di dalam bilik bedah akhirnya
humairah selamat di lahir kan dalam keadaan yg sihat tepat jam 3.27 ptg..dengan berat 3.55 kg..masa tu sy berada di site..balik2 site tgk fb kakak sy yg tercinta bg msg yg mengatakan baby delivered..subhanallah hny ucpn syukur sy lafazkan..akhirnya penantian 9 bulan 10 hr berakhir...humairah semoga diri mu akan mnjadi seorg muslimah yg sejati..menjd anak yg solehah..dan comel macam acik..=) humairah sesungguhnya kehadiran humairah sgt mengembirakan kami semua...bertambah keluarga kita syg..acik sgt2 sygkn humairah..tak sbr nk tunggu humairah besar..humairah dan 3 org abg ..wink~~ humairah acik cop dulu...

gambr2 baby humairah 2 hari kelahirannya...

tak rela..monolog humairah..=)

zzzz...zzzzzzzzzzz....ish3

baby humairah wif hader dan acik ajid die..( acik ajid amik berkat pasni dia lak ) =)

baby humairah yg sedang tidur..penat kacau dia tapi tk nak bangun juga..(-_-) zzzz..

humairah wif the eldest brother haider idlan..(sebok jek budk kecik ni) =)

nota kecil: humairah acik sgt2 syg kn humairah..cept besr ye syg..=)

23.1.10

best~~

Assalamualaikum wbt
nurhayaton hazai..

syukur alhamdulillah ke hadrat ilahi beri peluang sy update blog ni lagi..agak lama senyap tnpa entri terbaru dr sy..(macam lah ade yg tunggu kan) ^_^ tk kisah lah ade atau tak ade..hehe..syukur alhamdulillah dh dekat 2 bulan sy kt site..byk sgt bnda2 yg sy beljr kat site selain kena buli dgn bos..(-_-)'' tapi tak pe sbb nak beljr sy ok jek..buli bukn sekdr buli..buli untuk memberi ilmu..ap yg pasti hubungan antara kami di site sgt akrab mcm adik beradik ..namun batas2 nya tetap di jaga..mujur kat site semua dh berumah tangga..jd tak ada maslah sgt lah ttg tu..=)


setakt 2 bulan ni sy di beri tanggung jawab untuk kendalikan rumah sampah dn jambatan..huhu..walaupun sekdr rumah sampah aja..nmpk simple tp nk baca drawing die susah tau..menangis2 sy tak nak buat..tapi engineer sy pksa buat jugak..ngee~~ en faizal terima kasih sebb pksa sy buat..kalau tk pksa sampai sekrg sy tak thu nk buat apa kat site selain layan facebook kat office..ehhehe...dr gali lubang sampai pasang formwork (acuan) dn besi..semua nya sy yg conduct ..bukn sy yg buat buruh lah yg buat semestinya..=p maaf en buruh kalau ade yg saya marah2 kamu...marah untuk kebaikan..cewah..dah pandai cik raudhah ni..=) mana tak pandai kalau dh hari2 kene kerah dgn bos..pembuli yg tegar..tp semua dh berubah sbb 2 org supervisor sy kene pindah site..sorang di lumut perak..sorg lagi kat temerloh..ahh sunyi lah site tnpa dua org pembuli ni..hehe..


sy juga hari2 kene turun site,,naik hitam muka sebb keadaan kat site semestinya panas..=) kalau mals nk jalan kt site yg besr le sesgt tu sy tumpng buruh yg bawak excavator tu..huhu..jadk lah..nk bawak kete kat site tak dek lesen lagi..^_^ so bos tak bagi bawak..selain kerja2 inspection sy pon buat kerja office jugak..macam2 kena taip..huhu..nasib baik akak kerani tu best among the best..salu prg kerja pon saing akak tu..bestnya dpt akak baru..wink~~ naik ktm dr bandar sunway jam 6.20 pg sampai kl sentral naik putra lrt pulak ke ampang park..smpai kat ampng park akak tu amik lah g site..hari2 cm tu..mcm awal sgt jek kn keluar rumah..kalau lmbat keluar alamt nya sy sampai site kol 10 lah ..huhu..


sekarg ni projek kat site delay dr tarikh sbenr kena siap..sepatutnya bulan 10 tahun lepas kena siap dah..tapi biasalah byk sgt defect so dpat expansion of time 5 bulan ngam2 sy hbs praktikal..tak pyhlah sush2 cr site lain..=) syukur Allah pemudhkan..for the tme being semua kerja infra sedg dijaln kan..dan sekrg nk masuk kan paip kumbahan dn sy kene turut serta dlm xpidisi tu..huhu.untuk buat paip tu makan masa 2 bulan..lamanya..sekarng ni juga hari2 sy kena check satu2 bangunan dan setiap bilik sy kena check..penat2..satu tingkat makan masa 2 jam untuk sy buat inspection..huishh lamanya..nk buat camane =) padahal sj buat2 lama..kui2..sebab nk lari dr si pembuli2 tegar tu...sabar jek lah..saya kat site merangkap semua kerja..pembaca drawing..menaip..bancuh air untuk bos adehh tu pon nk suruh org buat kan..kadang terpaksa jadi cleaner..sebab mklum lah semua kat site lelaki ske sgt sepah2 kan office..sabar jek lah..patut lah salu kena marah ngn kakak kerani tu..heheh

selalu aktiviti sy akan bermula kol 8 pg..eh kdg2 lmbt sket sbb tgk facebook dulu..sory bos guna pc bos..=) hehe kadangbuat pc tu mcm pc sendri je..round satu site buat ste diary turun naik tangga pg semua blok tgk depa buat kerja..tangkap2 gmbr..then amik order2 brg yg dh hbs kat site tu..dn menikmati pemndagn site..adehh sempat lagi cik raudhah ni ye..=) kol 10 rehat then smbung kerja kol 10.30 reht semula untuk solt zuhur kol 12 ..kadang2 ptg sy keluar jugak g site..kadang2 kalkau penyakit mals dtg melanda sy dok office jek layan tgk drawing...huhu..selebhnya tolong kak siti buat kerja2 office..

sekrg ni semua frame pintu asrama kena bukak balik..aduhh kesian nya semua bruh kena kerah..bukan senang nk pecah balik frame tu..sebba dh di kt dgn bata dn di simen...terpaksa hacking balik dinding..huhu..sungguh penat..sebb frame tu semua kena pecah balik pihak bomba nk pasang pintu rintgn api 2jam kat setiap bilik..aikk pelik2..sungguh membazir..tk pernh2 org buat..hbs kan duit rakyat jek..=p semua pintu yg dipecah untuk 6 blok mkn blnja hampi 800 ratus ribu lbh dr setgh juta...huhu..byk tu..nk buat cm ne projek kerajaan pon namanya..heheh..


adehh pnjg lebr lak cik raudhah ni berleter kat entr kali ni..ni baru 2 bulan kalu 6 bulan huishh jenuh org nak membacanya cik raudhah..(ade ke yg nk baca) =) hopefully ade lah ye..heheh..

ok lah kat sini cik raudhah sertkn sket gmbr2 kat site slma 2 buln ni..


dr tgkt atas tu lah paipnya yg nk di tanam..=)

cik raudhah tgh level tanah untuk tanam west paip ( paip kumbahan) =) senanye tu sedang di buli..huhu (-_-)'
pekerja tgh pegang stuff untuk sy ambik bacaan stuff..
kerja2 pemasangan starter bar untuk column ( tiang)
rumah sampah (refuse chamber) yg sy conduct tu..=) dh siap tp tapak jek..=p
nota kecil: cik raudhah hepy jek dok site..walaupun salu kene buli dn byk sgt bnda2 best yg cik raudhah dpt..wink~~ mode: happy ll

16.1.10

~dirimu~~

Assalamualaikum kanda yang kuimpikan,

Surat Untuk Calon Suamiku
Bagaimana kabarmu hari ini? sudahkah kau basuh wajahmu dengan sucinya air wudhu, yang membuat wajah bersahajamu diliputi cahaya? Sudahkah malam tadi kau habiskan sepertiganya dengan bermunajat kepada-Nya? Sudahkah kau bulatkan azzammu untuk istiqomah melangkah di jalan-Nya?

Kanda...
Tegakkan bahumu, sempurnakan semangatmu, penuhi dadamu dengan nama-Nya, jemputlah rizqimu dengan sungguh-sungguh. Aku mengantarmu dengan selempang doa yang tersampir di bahu angin. Semoga hari ini Allah melimpahkan keberkahan di setiap tarikan nafasmu. Penuhi pundi-pundi amalmu dengan kebaikan, jangan sisakan sedikitpun waktumu dalam kesia-siaan.

Malam nanti, aku kembali menunggumu dalam hening doa-doaku. Sandarkan hatimu pada-Nya, agar Ia memberimu kekuatan. Semoga esok hari, kau tak lagi ragu untuk segera menjemputku, menemani hari-harimu.

Siapapun engkau, di manapun berada, semoga Allah menjagamu, hingga tiba waktunya perjuangan panjangmu tak lagi sendiri. Maka, kukuhkanlah kembali semangatmu. Semoga esok hari, kau tak lagi ragu untuk hadir menjemputku.

Ya Allah, jika aku jatuh cinta, cintakanlah aku pada seseorang yang melabuhkan cintanya pada-Mu, agar bertambah kekuatan ku untuk mencintai-Mu.

Ya Allah, jika aku jatuh hati, izinkanlah aku menyentuh hati seseorang yang hatinya tertaut pada-Mu, agar tidak terjatuh aku dalam jurang cinta semu.

Ya Allah, jika aku menikmati cinta kekasih-Mu, janganlah kenikmatan itu melebihi kenikmatan indahnya bermunajat di sepertiga malam terakhirmu.

Ya Allah, jika Kau halalkan aku merindui kekasih-Mu, jangan biarkan aku melampaui batas sehingga melupakan aku pada cinta hakiki dan rindu abadi hanya kepada-Mu

6.1.10

~kekuatan hati~~

Assalamualaikum wbt
nurhayaton hazai..


"Perempuan yang suci adalah perempuan yang di jaga oleh ALLAH,tidak
sedikit pun Allah membenarkan mana-mana lelaki menyentuh dirinya
walaupun hatinya..
Tetapi andai kita bergelumang dengan cinta lelaki,di mana Allah untuk menjaga kita?
Allah seperti melepaskan kita kepada seorang manusia yang lebih banyak mengecewakan kita"
"Jika ALLAH datangkan kesedaran dalam diri supaya meninggalkan cinta seorang lelaki
bermakna Allah mahu ambil kita kembali untuk dijagaNya..
Mengapa masih ragu-ragu?"
"Kekuatan usah di tunggu tapi harus dicari"
Hargailah di atas kesempatan yang Allah berikan...
"Sebesar-besar dosa adalah dosa yang di lakukan ketika rasa berdosa melakukannya"
-Imam Ghazali-

nota kecil: sabar lah raudhah..sesungguhnya waktu itu akan tiba jua..siap siagakan diri anda..=) la tahzan..setiap ap yg Allah tarik dr kita tu Allah nk gantikn yg lebih baik..janji Allah tu pasti...jd lah wanita yg paling bahagia...

3.1.10

~bingkisan rindu buatmu..~~

Assalamualaikum wbt
nurhayaton hazai..

Sedar tak sedr setahun dh cik idah pergi tinggal kan kami..tingl kan kami dengan kenangan yg terindah..subhanallah Allah sj yg tahu betapa sy rndukan cik idah..betapa kami semua masih belajar untuk menerima hakikat yg cik idah sudh tiada..
3 jan 2009 cik idah pergi meninggalkan kami tnpa sy sempat berjumpa cik idah..Tuhan sj yg tahu perasaan sy..luluhnya hati sy bila tk dpt menatap wajah cik idah buat kali terakhir..tak terluah semua nya di hati ini..dah setahun pun sy masih belum pernah ziarah kubur cik idah...ya Allah brilah kekuatn pd sy ni..ketika ini...saat ini..angin kuat menyapa2 diri sy...seakan2 mengerti ap yg tersirt di hati...i ve just miss u..sy rindukan tarbiyah dr cik idah..sy rindukan senyuman cik idah..sy rindukan gurau kita bersama..semua nya sy rindu..
tiap kali dtg rumah cik idah duduk kat library sy teringt masa kite berdua berkongsi luahan hati..masa tu cik idah dh tenat sgt..seminggu sebelum cik idah pergi...masih segr di ingatn sy..
sy menagis kat cik idah luahkan isi hati sy...gundh hati sy...dn cik idah bg sy pinjam novel
'tautan hati' yg mana buku tu juga buku terakhr dr cik idah untuk sy..cik idah kata..
memndgkan sy dh terhalaqah cik bg pnjam buku tautan hati ni..time2 tu juga sy menangis depan
cik idah..tak sangka tu lah pertemuan terakhir kami..yg terakhir..
cik idah nk tahu..hassan dpat masuk MATRI..dia dpt 4A 1B dlm upsr..kalau cik idah ada mesti cik idah happy..mesti cik idah buat doa selamt mcam masa umar dpt masuk MATRI..sekarg ni balqis..abdullah..hakim dengan iqbal je tinggal kat rumah..hakim dengan iqbal duduk asrama kat sekolah GUFRAN..kak nur pula nak masuk maahad tahfiz kat kelantan tapi tak de rezeki dia..dia masuk sekolah agama kat selangor..kak nur pun dpt 4A1B.
semua impian cik idah dh terlaksana...alhamdulillah...
cik idah nantikan kami kat sana ye...damailah cik idah kat sana..walaupun sy masih belum kuat untuk ziarah kubur cik idah..doa sy sentiasa mengiringi cik idah..
cik idah tahu..dh banyk sangat benda yg berubah..keluarga dh bertambah..sy juga insyaAllah dh berubah menjd sy yg 'baru' dn masih lagi belajr..alhmdulillah fmly sy dh dpt terima sy yg baru
ni..mak ngn abah pon sama..syukur alhamdulillah..cuma bila nk berubah tu byk sgt ujian yg mendatang..mudah2an sy kuat tempuh segala ujian ni..
setiap kali nama cik idah sy sebut dn bercerita dgn embah cik mah...dia mesti nangis..die kata selalu sgt nmpak kelibat2 cik idah..balik sekolah turun dr kereta..bual2 dgn dia kat dapur..time tu kami nangis sama2..saat saya menulis entri n pun air mata tk henti2 ..betapa sy sgt rindukan cik idah..sangat rindukan cik idah..=(.
cik idah ketahuilh kami semua sgt2 terasa kehilangn cik idah..cik idah tak ada galang gantinya dlm hati kami..cik idah lah satu2 ny yg memahami dr sya..walaupun rncgn kita tak terlksana di dunia ni..mudh2an kita dpt berhalaqah di akhirat...
sy buka inbox hp sy..tnpa sya sedr msg dr cik dah yg dh tersimpan selama setahun masih lagi ada..bila baca msg tu sy sedh sgt..hanya hati yg sayu mengiringi masa2 berlalu ni cik..

msg terakhir cik idah pada sy..'alhamdulillah sama2 lah kta pnjatkan kesyukuran ke hadrat Allah swt yg memberi hidayah kepada kita..moga kita terus di pimpinNya untuk berada di atas jalan Nya yg satu..jalan yg di lalui oleh Rasullullah saw sehingga akhir hayat kita..ya sayang mudah2an kita dapat berhalaqah satu masa nanti dan bersama di akhirat di tempat yg diredhai Allah..amin..cik idah kasih dan sayangkan pada kamu kerana Allah swt..'

ya Allah tabahkan lah hati ku dalam merentasi dunia mehnaMu..beri lah taufiq dan hidayah Mu kepada makcik faridah..sungguh aku terlalu merinduinya..sungguh ya Allah aku sangat rindukan nya..='(

al-fatihah kepada faridah bt rahim..moga rohnya di cucuri rahmat..=(

1.1.10

~setahun bersama ^^,

Assalamualaikum wbt
nurhayaton hazai..
Pertamanya syukur alhamdulillah tahun 2009 telah melabuhkan tirainya..seribu satu kenangan yg di tingglkan..seribu satu hikmah juga terkandung di sebalik semua yg berlaku..mudah2an kita semua di bawah lindungan Nya untuk selamanya...syukur ya Allah sy masih di beri peluang untuk mengupdate blog ini...Rahmat dn ujian dr Mu ya Allah sangat mematangkan diri ini...diri yanag terkadang tidak berjaya mentadbir hati pada yg hak..subhanallah...ampunilah segala dosa2 ku ya Allah...aku hny hambaMu yg lemah dn tk lari dr melakukan kesilapan..

sedar tak sedr sy dh bersama blog 'kiasan cinta raudhatus sakinah' ni setahun...cepat benar masa yang berlalu...semakin cepat masa berlalu semakin sikit umur yg berbaki pada kita...subhanallah sudh cukup kah amaln ku untuk mengadap Mu ya Allah..apkah sudh cukup ap yg aku miliki untuk di persembahkan kepadaMu di sana...sy sangat menginsafi ke khilafan diri...

terlalu banyak kisah suka duka saya yg saya kongsikan kat blog ni...tak tahu lah ade yg mengikuti atau pun tidak..ianya hanyalah luahan rasa cik raudhah ^^
tangis tawa saya bersama en blog ini tk kn sy lupa...( touching lah pulak) wink~~ wink~~
di blog ini juga saya bertemu dgn sahabt2 walaupun hanya di maya...dan sehingga sekarang silaturrahim itu berkekalan...kak jie..^^...mak cik nana^^..wink~~ yg mana menjadi shbt karib sy sekarng ni...sush seng kami gelak tawa kami bersama..indahnya ukhwah kerana Allah...
ain juga shbt baik sy di alam maya..juga adik2 yg lain yg tk sy sebut kan di sini...sungguh kalian amat sy hargai...bila lah boleh jumpa ye...=)

nota kecil: kepada sahabt2 perjuangan teruskan thabat di jalan dkwah ini...kuat kan hati bila ujan mendtg...kepada makcik nana dan ain..cik raudhah sangat sayangkn kamu berdua...kerana Allah...=)

kedamaian

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...