Followers

23.1.10

best~~

Assalamualaikum wbt
nurhayaton hazai..

syukur alhamdulillah ke hadrat ilahi beri peluang sy update blog ni lagi..agak lama senyap tnpa entri terbaru dr sy..(macam lah ade yg tunggu kan) ^_^ tk kisah lah ade atau tak ade..hehe..syukur alhamdulillah dh dekat 2 bulan sy kt site..byk sgt bnda2 yg sy beljr kat site selain kena buli dgn bos..(-_-)'' tapi tak pe sbb nak beljr sy ok jek..buli bukn sekdr buli..buli untuk memberi ilmu..ap yg pasti hubungan antara kami di site sgt akrab mcm adik beradik ..namun batas2 nya tetap di jaga..mujur kat site semua dh berumah tangga..jd tak ada maslah sgt lah ttg tu..=)


setakt 2 bulan ni sy di beri tanggung jawab untuk kendalikan rumah sampah dn jambatan..huhu..walaupun sekdr rumah sampah aja..nmpk simple tp nk baca drawing die susah tau..menangis2 sy tak nak buat..tapi engineer sy pksa buat jugak..ngee~~ en faizal terima kasih sebb pksa sy buat..kalau tk pksa sampai sekrg sy tak thu nk buat apa kat site selain layan facebook kat office..ehhehe...dr gali lubang sampai pasang formwork (acuan) dn besi..semua nya sy yg conduct ..bukn sy yg buat buruh lah yg buat semestinya..=p maaf en buruh kalau ade yg saya marah2 kamu...marah untuk kebaikan..cewah..dah pandai cik raudhah ni..=) mana tak pandai kalau dh hari2 kene kerah dgn bos..pembuli yg tegar..tp semua dh berubah sbb 2 org supervisor sy kene pindah site..sorang di lumut perak..sorg lagi kat temerloh..ahh sunyi lah site tnpa dua org pembuli ni..hehe..


sy juga hari2 kene turun site,,naik hitam muka sebb keadaan kat site semestinya panas..=) kalau mals nk jalan kt site yg besr le sesgt tu sy tumpng buruh yg bawak excavator tu..huhu..jadk lah..nk bawak kete kat site tak dek lesen lagi..^_^ so bos tak bagi bawak..selain kerja2 inspection sy pon buat kerja office jugak..macam2 kena taip..huhu..nasib baik akak kerani tu best among the best..salu prg kerja pon saing akak tu..bestnya dpt akak baru..wink~~ naik ktm dr bandar sunway jam 6.20 pg sampai kl sentral naik putra lrt pulak ke ampang park..smpai kat ampng park akak tu amik lah g site..hari2 cm tu..mcm awal sgt jek kn keluar rumah..kalau lmbat keluar alamt nya sy sampai site kol 10 lah ..huhu..


sekarg ni projek kat site delay dr tarikh sbenr kena siap..sepatutnya bulan 10 tahun lepas kena siap dah..tapi biasalah byk sgt defect so dpat expansion of time 5 bulan ngam2 sy hbs praktikal..tak pyhlah sush2 cr site lain..=) syukur Allah pemudhkan..for the tme being semua kerja infra sedg dijaln kan..dan sekrg nk masuk kan paip kumbahan dn sy kene turut serta dlm xpidisi tu..huhu.untuk buat paip tu makan masa 2 bulan..lamanya..sekarng ni juga hari2 sy kena check satu2 bangunan dan setiap bilik sy kena check..penat2..satu tingkat makan masa 2 jam untuk sy buat inspection..huishh lamanya..nk buat camane =) padahal sj buat2 lama..kui2..sebab nk lari dr si pembuli2 tegar tu...sabar jek lah..saya kat site merangkap semua kerja..pembaca drawing..menaip..bancuh air untuk bos adehh tu pon nk suruh org buat kan..kadang terpaksa jadi cleaner..sebab mklum lah semua kat site lelaki ske sgt sepah2 kan office..sabar jek lah..patut lah salu kena marah ngn kakak kerani tu..heheh

selalu aktiviti sy akan bermula kol 8 pg..eh kdg2 lmbt sket sbb tgk facebook dulu..sory bos guna pc bos..=) hehe kadangbuat pc tu mcm pc sendri je..round satu site buat ste diary turun naik tangga pg semua blok tgk depa buat kerja..tangkap2 gmbr..then amik order2 brg yg dh hbs kat site tu..dn menikmati pemndagn site..adehh sempat lagi cik raudhah ni ye..=) kol 10 rehat then smbung kerja kol 10.30 reht semula untuk solt zuhur kol 12 ..kadang2 ptg sy keluar jugak g site..kadang2 kalkau penyakit mals dtg melanda sy dok office jek layan tgk drawing...huhu..selebhnya tolong kak siti buat kerja2 office..

sekrg ni semua frame pintu asrama kena bukak balik..aduhh kesian nya semua bruh kena kerah..bukan senang nk pecah balik frame tu..sebba dh di kt dgn bata dn di simen...terpaksa hacking balik dinding..huhu..sungguh penat..sebb frame tu semua kena pecah balik pihak bomba nk pasang pintu rintgn api 2jam kat setiap bilik..aikk pelik2..sungguh membazir..tk pernh2 org buat..hbs kan duit rakyat jek..=p semua pintu yg dipecah untuk 6 blok mkn blnja hampi 800 ratus ribu lbh dr setgh juta...huhu..byk tu..nk buat cm ne projek kerajaan pon namanya..heheh..


adehh pnjg lebr lak cik raudhah ni berleter kat entr kali ni..ni baru 2 bulan kalu 6 bulan huishh jenuh org nak membacanya cik raudhah..(ade ke yg nk baca) =) hopefully ade lah ye..heheh..

ok lah kat sini cik raudhah sertkn sket gmbr2 kat site slma 2 buln ni..


dr tgkt atas tu lah paipnya yg nk di tanam..=)

cik raudhah tgh level tanah untuk tanam west paip ( paip kumbahan) =) senanye tu sedang di buli..huhu (-_-)'
pekerja tgh pegang stuff untuk sy ambik bacaan stuff..
kerja2 pemasangan starter bar untuk column ( tiang)
rumah sampah (refuse chamber) yg sy conduct tu..=) dh siap tp tapak jek..=p
nota kecil: cik raudhah hepy jek dok site..walaupun salu kene buli dn byk sgt bnda2 best yg cik raudhah dpt..wink~~ mode: happy ll

2 comments:

Lailyvia Mohd Ishak said...

aton da keje ye? keje ape tu? aton dulu study kos ape? rajinnya :))

Anonymous said...

Kalau sakit hati dengan bos, baca je kat dia pantun ni (dari buku ‘Alamak, Bosku Seperti Hitler!’) hahaha:

Pagi-pagi, sudah mencemuh,
Si pemandu terus terdiam mengeluh,
Bos ini jenis yang kecoh,
Dapat “Tan Sri”, satu dunia dia heboh.

“Ada pelanggan hendak jumpa”,
Itulah kata si setiausaha,
Bos enggan, mengantuk katanya,
Biarkan pelanggan berjumpa air liur basinya.

Bos memanggil mesyuarat mengejut,
Ada pekerja berjalan bak siput,
Bos pun menengking sampailah semput,
Para pekerja terkentut-kentut.

kedamaian

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...