Followers

24.4.11

menjadi sendiri~~

assalamualaikum wbt

norhayaton hazai hj warman...

alhamdulillah syukur ke hadrat ilahi...jari jemari ini masih mahu menari2 meluahkan rasa hatinya...tetapi terlalu banyak...terlalu banyak yg mahu di luahkan...terlalu banyak tangisan daripada senyuman...asyik2 update blog cite2 sedih jek...saya ingin menjadi seorang yang kuat..bila mana terasa sudah kuat..rupa2nya...masih terlalu rapuh...sangat rapuh..menangis terduduk...menyebut nama Agung ya ilahi...kata2 hati terlalu hadam dengan semua firmannya...tapi sy masih tetap diri yang sama...di mana kesilapannya..kebuntuan yg sy sendiri cipta...kadang2 duduk seorang diri..merenung langit ilahi...menikmati angin yg satu...angin yg sama2 kita rasa...damai...hati memuji2 keindahan ciptaanNya...tanpa saya sedar air mata menitis..setitik..demi setitik...menangis tanpa sebab...mustahil tanpa sebab..setiap apa yang berlaku bersebab....otak masih menerawang...memikir2 kisah2 silam kisah2 yang membawa sy menjadi seorang 'aku'..sy meluahkan rasa hati sy..meluahkan pd Dia..dalam keadaan apa pun Dia tetap terima sy seadanya...terima walaupun penuh dgn dosa...terima sy dengan tidak bersyarat...menerima kekurangan diri dari kelebihan diri..ya Allah...Agung nya cintaMu...di saat sy menngis penuh pengharapan .siapa yang tidak menitiskan air mata di saat pengharapan yang tinggi di depan Cinta UtamaNya Allah swt..cukup lah kesedihan sedikit ini sy luahkan di sini...


stop!!cerita hal2 sedih...stop saying 'i can't' YOU can norhayaton hazai! you choose not to...for my beloved friend...by the way ive just wearing the smile that u gave me..=)

yes! when i smile ill looked beautiful..=) thnx for the smiled..i prefer to write here when i feel sad or mad..this is show wht is in my heart actually..sy nak lalui semua hari2 indah saya dengan senyuman...tak akn menangis lagi! insyaAllah...setiap apa yang berlaku adalah takdir Allah yang terindah..if i never catch my dreams ill never catch them...fuhhhh ayat yang dahsyat dari hati saya...is it ok for me...ofcoz ok..=) a purpose in our live is to learn and grow.and pain is the great teacher..so being hurt is probably a good thing in the long run..i should not to be afraid to learn but should learn to handle the pain.^_^''

Selalu saya berangan jalan seorang diri di tempat yang macam ni..=) damai…indah…melihat daun2 berguguran..nyaman… kabus yang meliputi kawasan semacam sembunyikan hati saya dari terus menunjukkan dirinya...and the worst feeling is when someone makes you feel special then suddenly leaves you hanging and you have to act like you don’t care at all…betul ke apa yang saya rasa mcm tu..mungkin betul…ive just dont care at all..tapi sebenarnya saya merasainya…ahh biarlah perasaan macam tu lama kelamaan hilang lah..=) I hope so…

Hope….another hope for tomorrow…insyaAllah… how I hate to see me like this…there is no way I cant deny it..sometimes i need to walk alone..just to show that I can…saya boleh jalani kehidupan saya ni tnpa ada siapa2 yang ganggu.. ill prefer to be alone at anywhere just that I like.all the hopes and dreams I leave it to Allah that He was the one who destine my way..if I can’t be a pencil to write anyone’s happiness then at least ill try to be a nice rubber to erase everyone’s sorrow..the sun its still in the sky shining above me..you and us…so...saya kena kuat malah perlu menjadi terlalu kuat…tabah..tabah..tabah…^_^..tq kepada kak jie yang selalu saja sebut perkataan ‘TABAH’ ni…tabah je lah..=)..Teringin juga nak gantung semua kenangan2 yang ada…hihi..boleh ke..bila rasa2 nak teringat baru tengok balik gambar2 tu..is it possible for me to do that things…=) emm kenangan yang ada tak semua indah…kalau nak gantung yang indah2 macam dah terlepas..tapi still ada dalam otak ni..indahnya..semua tu buat saya tersenyum kembali..bila rasa sedih…ohh again ayat sedih muncul kembali…ngeeeee…senyum sampai nampak gigi…hoho…bila teringat perkara2 sedih yang jadi dalam kehidupan sepanjang 23 tahun ni…its hurt me..tapi ok lah kot..kalau tak jadi perkara2 sedih tu tak ada lah pengalaman..bila tak ada pengalaman tak ada lah pembelajaran..sesi PNP dalam kehidupan…itulah yang buat saya masih ada sekarang ni…maknanya tak lah just lay down in my bed…sok sek sok sek..menangis tak henti…sebab terkenang kan the THING yang buat hati terluka…parah…but still ada ubatnya…ubatnya ialah...menjadi sendiri…bahagianya menjadi sendiri...doa dan terus berdoa..Allah sometimes gives and sometimes takes…He is sometimes pleased and sometimes displeased with our deeds. Whether a thing is beneficial or harmful to me..i will remain firm in my belief and always thankful to YOU my Creator…insyaAllah..and and…and..i hope it will be alright ..everything will be alright..=) just like that…


at some point ill realize that ive done to much for someone. that the only possible step to do is to STOP!.. leave ' him' alone..walk away..what is truly would eventually be mine..what is not..no matter hard ill try...will never be...thank you friend for those encouraging word..you never fail to put my mind at ease..i always wonder how you can be so strong yet so calm. i know it that because you always put everything to Allah for He is the best planner..i know things might be not as same as before..but i put my effort on the new thing..replace the bad things ive done before...i will always remind this...^_^ no more tears..

nota kecil : heavy rain shower remind me of challenger in my life.never ask for lighter rain..instead pray for a better umbrella...MySpace

2.4.11

dia~~~

assalamualaikum wbt...
norhayaton hazai hj warman

syukur ke hadrat ilahi kerana masih memberi ruang waktu untuk sy terus di ruangan ini...daripada dia kita dtg kepadaNya kita kembali....bait ini begitu hadam di kotak fikiran sy...tetapi untuk menerima nya amatlah perit...dia.....kenapa dia....harus ke sy menyatakan rasa sedih...rasa dukacita nya kehilangn dia...kehadiranya begitu singkat...terlalu singkat...sekelip mata dia pergi..jauh...jauh ....meninggal sy..malah...mereka2 yg tersyg....

sy tidak begitu mengenalinya...tetapi pd sy die trlalu baik..sopan...lemah lembut dalam berkata2..walaupun bekerja dlm satu organisasi...sy tk pernh berbual dgn dia...senyap..membawa diri...pertemuan sang takdir itu di KIWA sepang semasa program pemantapan diri untuk fasilitator uitm...sy seperti biasa sentiasa membawa diri..bukan kerana tk suka keadaan di sana..tp sy lebih selesa untuk tidak bergaul bebas dgn pljr2 lelaki lain dlm ape2 shj aktiviti...takdir Allah sy jth sakit masa program itu berlangsung.4 hari di sana hny duduk dlm bilik..sementra kawan2 yg lain sarat dgn aktiviti termasuk lah 'dia'...hari terakhir kat sana...alhamdulillah sy
sihat...setiap kumpulan perlu buat aktiviti...sy sempat involve dlm aktiviti yg kumpulan 'dia' aturkan...bermain bersama...acah galah...seronok..sy meliht seyumannya...tingkahnya...terlalu galak main...sy skt semula...'dia' terlalu risaukan keadaan sy...sy hny mampu tersenyum...tiba masanya kami semua di dlm dewan...aktiviti akhir seterusnya ialah sesi interview untuk jd fc program2 yg akn di anjurkan..sy duduk seorang diri di kerusi...tiba2 'dia' dtg...duduk berhampiran sy...taaruf...senyuman 'dia' kata2 dia...sungguh sy tertarik...'dia' bertany itu ini..ttg pengalamn sy menjd fc ...sy dengn besar hati cerita serba sedikit pengalamn sy di kem bina sahsiah...mnjd fc selama 21 hri...cbran2 yg di lalui...'dia' begitu tekun mendgr..sekali sekala timbul rasa takjub dr kata2nya...sy hny tersenyum..apalah sgt 21 hr berbnding tarbiyah yg di perolehi kami semua..

sesi interview bermula..sy dan 'dia' setiasa bersama...interview bersama...dpt kumpuln interview bersama dgn seorg lagi kwn sy di uitm perak dulu...kami di beri task oleh fasilitator senior kami..bertiga kami berbincg aktiviti yg akn kami jalankan...sebak hati sy bila teringt...rupanya waktu sekejp itu adalah terakhir bg sy dan 'dia'....waktu terakhir kami...terakhir....T_T...selepas sebulan balik dr program pemantapan itu...sy dh takjumpa 'dia' sebab fakulti lain2..dan sy jarang involve dgn aktiviti fc sibuk dgn asgment.

...................................................................................................................................
tiba2 dpt berita yg 'dia' excident di round about depan uitm...ya allah bagai tak percaya..keadaan 'dia' teruk..sy tk mampu nk nngis..hny pnjtkn doa untuk 'dia'..bleeding...darah keluar dr hidung...telinga...dan mulut...'dia' sgt teruk...seminggu 'dia' koma...sy hny dpt berita dr shbt2 fc yg lain...sebelum excident 'dia' pergi meeting untuk program dgn adik2 dr rawang...hujan lebat..takdir Allah ...'dia' excident...doktor kata ada darah beku dalam otak..'dia' kesan hentakn mungkin...ya Allah sy masih belum dpt terima kenyataan berita yg dibritahu...selepas seminggu 'dia; sedar..alhamdulillah....di sedar seprti sediakala...pg tu semua shbt2 fc pergi melawat sy tak dapt pergi juga sbb ada kelas....balik lepas asar dapt msg dr seorang adik fc....'dia' dah tak ada...pergi....pergi buat selamanya....sy menngis semahunya...kengan bersama 'dia;' terus menerjah kotak fikiran sy..satu persatu...walaupun sekejap..tp cukup bermakna..harapan2 dia...semua dia beritahu pd sy....Allah lbh sygkan
dirinya....hujan renyai mengiringi 'dia' di perkuburan...damai..sayu..menyelubungi......ya Allah tempatkan lah 'dia' bersama org2 yg soleh....amin....

nurul khairiyah....pertemuan satu itu pertemuan pertama dan terakhir kita...walau tak dapat kita berhalaqah di dunia ini...mudah2an Allah beri peluang pd kita untuk berhalaqah di akhirat sana....kami semua sudah rindukan awak....
DALAM KENANGAN
NURUL KHIRIYAH....
16 april 1988 - 1 april 2011
al-fatihah....


nota kecil: tak sempat nk accept friend request 'dia' ..MySpace

kedamaian

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...