Followers

5.12.09

~kerja oh kerja

Assalamualaikum wbt
nurhayaton hazai

alhamdulillah masih diberi kesempatan untuk mengupdate blog sy ni..minggu ni agak
sibuk..maklumlah baru masuk praktikal..hari2 sy keluar rumah kol 6.30 pg dn akan sampai disite tepat jam 8 pgi..sy kena ambil 2 tren dr rumah untuk sampai ke tempt kerja..over all kat site memang seronok tambah2 pula kerani site office tu best sgt..dgn supervisor dan engineer yg best jugak..jad sy tak lah rase kekok sgt..heheh..cuma biasa lah manager sy org cina kena faham cara kerja mereka..tapi baik jek tokey2 kat situ..dlm seminggu ni byk sgt yg saya belajr..sy ada masa 5 bulan setengah lagi..huh lame tu..baru seminggu pon semua nya dh mesra...cewah..mula2 sy d site sy agak janggal ye lah 1st day kan..dh lah tak de kawan sy sorg2 kat situ..1st day engineer site bagi sy drawing dan beliau suruh sy faham kan drawing dan kenal semua bangunan2 yg ada..lama jugak sy berteleku memandang drawng yg satu ape pon saya tak fhm..pastu dtg seorg supervisor ni dtg tolong sy dn terngkn pada sy dgn lbh lnjut lagi..sebelah ptg nya pula saya akan turun site untuk meronda dan buat daily report untuk kerja2 yg dijalan kn di setiap bangunan..jenuh jugak nak naik turun bangunan..huhu..after tht sy balik ke office untuk key in data2 yg dh saya tulis tu..pastu saya buat log book sy sendri yg mana log book untuk lathan prktkl sy..ade markah tu..hihi..sy buat kerja2 office juga..mana2 barang2 yg d order sy akan key in data dn siap dlm fail..kadang2 sy pon jdik cleaner..adehh..semua bnda sy kene buat..huhu..alhamdulillah stkt ni untuk bersolt sy disedakan tempat beraircond lagi..bagusnya tokey sy tu..hehe..
hari ni sya kena perg site di shah alam untuk projek lokap..kat ipd selangor..seronok sangat..saya cuma pg sana meetng je..heheh..saya belajr byk bnda bila prktikal ni..kalau kt u hny teori tapi bila di site dunia sebenrya adalah berbeza..sangat berbeza..banyak guna bahasa construction yg
sebelum ni sy tk pernh dgr..huhu..
sy masukkn serba sedikit picture kt site..enjoy it..

buku log saya..hari2 kena update


ini adalh office sy kat HQ

ini lah drawing yg saya kena baca 1st day sy prktkal

blik mesyurt di site PULAPOL

meja sy kt site office..sy tgh key in data masa ni..=P

pandangan sisi..huhu agak berserabut keadaan di sini

ini adalah site sy di IPD selangor..

drawing yg sy kena kemas kini

blik mesyuart kat site lokap..huhu..lagi bersepah

pintu masuk utama ke lokap

masa ni sy kena buat daily report ..pemasangan roof truses..

tgh buat detension fond iaitu tempat untuk pengaliran air longkang

kawasan sektar tapak bina

ni pemndangan di depan site office sy..



nota kecil: semua ni adalah dunia sebenar cik raudhah mase kt site construction..cabaran dn tekanan perkara biasa...moga2 cik raudhah akan berjaya..amin..

1 comments:

YANA said...

syg ku hayaton hazai...chewah...huhuhu...haaa...wt kje kt site elok2 tau...jgn ngular jek...kalo x fhm,tnye jek....rindu ko la...sem dpn kalo jd msuk s.alam,leh lew kte jmpe kn3...huuhuhuhu...pape pn,wish u all the best...

kedamaian

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...