Followers

26.2.10

~segalanya tentang sesuatu~

Assalamualaikum wbt
Nurhayaton hazai…

Syukur ke hadrat ilahi kerana memberi waktu untuk sy mengupdate blog ni…syukur ya Allah di atas nikmat Mu..sungguh aku hambaMu yg sgt2 memerlukan belas kasih dr Mu ya Allah..waktu yang berlalu bagaikan tiada henti…mencemburui setiap saat sy bersama mereka2 yg sy syg..Kasih sayang kepada mereka sungguh tiada taranya...hembusan sang bayu bawalah kiriman rindu ku buat mereka semua..ermmm nyaman sekali rasanya…

Tak ada apa yg sy nk update kali ni..Cuma sedikit kenangan yg saya semadikan di relung hati dan melakr kan nya di ruang pena ni..( aduh ayat sy…kenapa ni begitu skema ^_^)

this is my niece.. my lovely niece nur humaira irdina..sy panggil maira jek..kehadiran maira sgt mengubah keadaan kami sekeluarga..hee mcm tk pernah dpt anak saudara lak sy ni..padahal dah ada 11 orang anak saudara..mungkin sebab dah lama rumah kami takdek esak tangis seorg bayi..jadi rase teruja tu lbh lah sket..syg pon lebih jugak lah ..kan maira kan..=) maira dh sebulan bersama2 kami..wink~~ tak sbr nk tunggu maira membesr…acik tunggu maira besr..cepat2 besr ye syg..kt bawah ni gmbr the latest maira masa balik kampung masa kenduri tahlil nenek..urmm maira tk sempat jumpa embah buyut ( moyang).=(

ala tomei2..maira senyum masa tido..zzzzzz rutin harian maira..tido..dan tido lagi..

all about my nephew n my niece

Gmbr ni masa pergi rehlah di air terjun bekok..bukan main ramai org masa tu..timbul juga penyesalan ikut depa pergi tempt tu..sbb kena parking kereta jauh sgt…kami jlan kaki hampir 1.5 km…tak pasal2 jungle traking plak..tapi senanya lalu jalan tar jek…heheh..anak2 saudara sy dh jauh jalan kt depan..bawak mknn dan lain2..wink~~ acik diorng ni jalan tak bawak ape2 pon sambil menghirup udara yg segar..heheh..akak sy suruh sy bwak..tpi I refuse it..ehhehe..biar anak2 sdara yg bawak..acik penat memasak..(hah masak ke cik raudhah oi)…pdahal mak yg masak…ehhehe..ape pon anak2 sdara yg sgt baik dn best among the best…sampai2 kat air terjun tu..apa lagi cr tempat untuk kami berehat lah sambil bersantai2..tinggi gak lah kami panjat..last2 kami duduk di kawasan batu yg landai..my brother in law yg cari tempt tu..quite good lah..dekt dgn sungai dn senang budk2 tu nk mandi..heheh..acik tgk jek dr atas..snap2 gambar untuk di jadikn koleksi..melayan kerenah kakak ku yg adehh rasenya sore die jek kt hutan tu..yerlah die jarang dapat bersantai2 dengan kami..sibuk dgn rumah tangga..(kak nani ni cerita ttg kamu) hehehe..thts y lah her hubby syg die sgt2..rajin peramah sopan santun( sopan santun ke) emm tu kne fikr dulu lah =P hikhik..kami kat sana sampai petang..huhu btl2 bersantai ni..masuk saja waktu zohor sy turun seorg dri untuk solt di surau..selepas solt tu..tiba2 satu pertemuan yg tak di sangka..ya Allah kecik nya dunia ni...btl ke dia yg sy jumpa..ish2..dlm kepala sy fikr nk tgr ke tak org tu..tgr kang tkt salah..malulah pulak kang..=p tapi tak pe..sy nekad tgur jek lah..

Dengan memberi salam..sy berani2 takut jek senanye tgr dia tu..sebenrnya dia yg sy sebut2 dr td tu..ialah akak seusrah dgn sy masa kt uitm..sy tk sempt kenal die sebb die dh hbs blaja..kenal pon gitu2 jek..tk smpat nk taaruf sgt..Cuma sy pernah berhalaqah dgn ustazah n akak tu..tp ape2 pon sy stll ingt dia..n dia pon ingt sy..Cuma kami tk thu nama..adehh..then dr situ kami bertukr2 num phone..syukran kak hanis ingt sy ni hah…=) pastu masing2 bawa tujuan sendri..wink~~ pnjng lbar pulak sy bercakap yek..ade ke yg nk baca cik =P tk kesah lah ada yg baca ke tak yg penting cik raudhah nk tulis jugak..=)

Nota kecil: gembirakn hati anda cik raudhah walau hakiktnya kamu dlm kesedihan..biarkn sj kesedihan tu berlalu pergi di bawa angin …=) jadilah wanita yang paling bahagia..

0 comments:

kedamaian

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...