Followers

26.2.09

Hari Yang Memenatkan..










Assalamualaikum W.B.T
nurhayaton hazai..

dua hari yang mementkan nie..semua drawing nak kene submit..dengan presentation lagi..ya Allah bagai tak cukup masa kami siap kan semua drawing2 tue..emmm tu lah padahnya kalau buat kerja bertangguh-tangguh..sedih pun ade juga bila budak2 lelaki yg satu group dengn kami tak jalan kan tanggungjawab dorng.bayangkan lah 40 drawing semua sy n 2 orang lagi budak group sy yg buat.
ya Allah hati nie mmg nak marah..n semua perasaan ade lah..tapi mujurlah sy nie tak cepat melatah naik angin tak tentu pasal..kalau ikutkan hati kami yg marah nie...ishhh ya Allah sabarkan hati kami..
sy sedih bila dorang tak jalan kan tanggungjawab dorang sbg seorg lelaki..maksd sy tak dek sket pon rasa tanggungjawab dorang untuk ambil peduli pasal kerja grouping nie..tak kan nak kene marah2...baru tau nak buat kerja..bukan lah nk merungut dengan apa yg dh kami buat..cuma sy kecewa dengan sikap dorang yg macam tu..lebih pentingkan benda lain dri tanggungjawab yang ada nie..
sampai2 studio puan kata hantar esok..ya Allah alhamdulillah..mmg tu lah ayat yg kami tunggu..tapi sebelum pukul lapan esok pg..huh sy kata kat kawan sy kita tak leh tidur mlm nie..kalau tidur alamt nya mmg tak bgn lah sampai ke pagi..so mlm tu kami pun bertungkus lumus untuk siap kan..dengan keadaan yg pent tak cukup tidur kepala dah sakit2 nie..sy ttp bertahan gak..lagi pula siang tu habis studio sy n kawan2 yg lain untuk kerja grouping yang lain terpaksa bergegas ke kilang buat kayu..kami redah jek untuk pg sana sewa kereta then jalan cr kilang2 yg ade buat papan lapis..alhamdulillah semua nya dipermudahkan..seronok sgt..mcm2 yg kami dapat..tak sabar2 nak buat report..lupa kejap pasal drawing yg melambak lagi tak siap tu..habis kerja kami kat kilang tu cepat2 balik uitm nak kejarkan buat drawing tu..masing2 dh kepenatan..tinggal lah driver sorang2 huhu..maaf ye shbt kami dh terlalu pent..lepas magrib ada test CTU pulak aduh lah nasib baik tak lupa..ustaz dah pesan banyak hari jangn tak datang..jdi makna nya drawing kami tu tertangguh lagi..sampai lah jam 10 baru kami balik then terus buat kerja tu sampai lah ke pagi..lepas subuh tu mata saya mmg dh tak larat nak buka dh langsung tertidur..sampai lah sahabt sy datng ..ya Allah dah terlambat..pukul 8 nak kene submit..kelam kabut kami g studio macam nak menangis pun ada juga..sampai2 studio air mata sy dh bertakung dh nie..tunggu nak kua jek..buat muke kesian lah pula depan letcurer..letcurer tgk muka2 tak tidur kami nie tah mcamane dia kate sian plak tgk kami,,tapi sebenarnya drawing tu semua blm di binding..alamak macam2 lah kami nie kan..minta izin puan g kioks untuk binding..nasib kami baik ada satu kedai kat kioks tu dh buka..ya Allah mujur lah semua nya di permudahkan..tiba terjumpa pula ahli usrah sy,atiqah n sahabt die kami sempat lah bual skit..dia jemput ke pusat islam..ada majlis penghayatan islam..memg nak pegi..insyaAllah sy pegi..dia pun cam seronok je..semalam nk pg tak berkesempatan sebab sy kene turun site..terlepas satu pogram kat pusat islam tue..lepas bebual ngn sahabt saya tu sy pun fokus balik kat drawing2 sy tu..dengar ada org panggil nama sy..nur..2 3 kali juga tapi sy malas nak pandang..sbb tah lah just malas..tapi terpandang juga..ah ape lah yg saya merepek nie..rupe2 nya 2 org budak laki group sy..ya Allah tak semena2 darah sy naik sampai ke kepala..tapi sy cepat2 istigfar banyak2..tak nk lah sy termarah kat situ..tak elok pulak depan orang ramai menjatuhkan maruah dia..sy pun just silent..diam dan terus diam..
terus amik drawing then nk pergi submit..last2 sy ckp juga lah..sy mintak maaf dengn perangai sya tadi..pastu same2 mintak maaf..then sy terus lupekan seme yang dalam hati ni..sampai studio puan senyum jek...tgk keadaan kami yang dh macam ape tah
moral of the story jangan lah buat kerja last2 mint cm sy nie.. dah tue sibuk nk salah kan orang lain sama..dan jadilah seorg yang lebih bertanggungjawab dengan kerja yang dh di amanahkan tu..takut2 kat akhirat nanti di persoalkan.huh panjang lebar plak sy ni membebel kan..tapi tak pelh semua yang berlaku nie akan sedar kami..n semua yang berlaku ni ada hikmah nya..wasalam





banyak lgi tak siap nih















empat lagi posing amik pic..ish2




























0 comments:

kedamaian

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...