Followers

16.3.10

~UiTM di hatiku~~(^_^)

Assalamualaikum wbt..
nurhayaton hazai..

syukur alhamdulillah dengan limpah dan rahmat nya dapt lagi cik raudhah ni mengupdate blog yang tak seberapa ni..=)


Tuai padi antara masak..esok jangan layu-layuan…intai kami antara nampak esok jangan rindu-rinduan..eceh cik raudhah ni menyanyi lak dia dalam ni…emm bukan apa saja jek..sesungguhnya menghilang kan waktu boring di dalam office..sempat lagi cik raudhah update blog..ya allah rindu sungguh dengan negeri PERAK..tempat yang paling sy tak nak pergi dulu..namun kini tersemat di hati..tu lah orang dah kata ..'sayang lah sekadarnya esok kamu akan membencinya.benci lah benci sekadarnya esok kamu akan menyanyagi nya' hah betul ke ayat ni..boleh lah tu..cik raudhah dah termasuk lah tu dalam ayat tu..wink~~ suasana perak..sangat nyaman..lebih2 lagi kerinduan saya pada UITM tempat jatuh lagikan di kenang ni kan pula tempat bermain..alamak hari ni berfalsafah lah pulak cik raudhah ni hehe.=) sudah 4 bulan saya tak balik perak dan semestinya UITM sudah sy tinggal kan dalam masa 4 bulan ni..sangat rindu kan suasana UiTM kicauan burung yg kejut sy pagi2…salu burung tu ada kat tepi tingkap…sekrng ni tak thu lah ..ada lagi atau tak..gunung ganang yg tersergam indah di belakang uitm ermmm sgt rindu…waktu hujan di uitm..sangat mendamaikan..rindu nak tgk sunset kat tgkat 3 bilik sy…huu..semua nya lah saya rindu..rindu kat umi uptown tempat kami salu beli mknn..rindu cha kue tiaw..rindu mkn pau ramai2…semestnya pau kaya menjadi pilihan kami..hiks..rindu nak pergi studio…rindu nak berjalan2 beramai2 g kelas…buat bising kat fakulti..hah yg ni bukn sy yang buat..org lain yang buat =p maaf encik kitaorg salu buat bsng dalam kelas…=) banyak sgt kenangan kami kt uitm..pernah semua kena marah sebab kami semua ponteng kelas secara beramai2…bukan main seronok lagi kene bambu dengan koodinator program kami..kelas B kelas yg paling nakal…bak kata KP..aduhh cmne leh termasuk dlm kelas ni nih…ckp lah ape saja kami bahagia jek..nakal2 pon insyaAllah kami paling akan membahagiakan kamu semua pensyarah…ehehhe..selalu kelas kami dr pukul 8 pagi sampai 6 petg dan sambung malm..banyak masa di habiskan di studio..makan minum..tidur..zzzzzzzz semua pon kat studio..tapi salu nya sy akan balik bilik sendri..home sweet home..=)


Banyak sgt bnda yg jadi ..masa kena tu perit jugak..bila dh cmni jadi kenangan…kenangan kena koyak drawing…kenangn kena conteng drawing..~~ paling tak suka kena conteng drawing…huhu..yerlah 2 3 malam tak tidur semata2 nak buat drawing tu..last2 kena conteng dengan letcre..terima kasih Madam D sebb salu conteng drawing kami…=) sebb nak kami jd pelukis plan yang terbaik..dah lah semua buat manual made by hand..penat..penat..penat..tp berbaloi2..sekarng ni je semua drawing buat pakai auto cad..tapi susah (-_-)’’ sbb belum mahir sangat…takpe2 usaha tangga kejayaan..


Salu petang2 kat uitm balik kelas kami akan g uptown untuk mengisi perut yg sememgnya dh berkeroncong sejak dalam kelas..kadng2 sebelum g kelas siap2 beli pastu mkn dlm kelas…hiks..=) benda paling jht pernh sy buat..makan dalam kelas..pensyarah ok jek ..sebb dapt kongsi maknn..pulak….tapi salu nya bekal sy ke kelas ialah gula-gula halls jek..lazat…pantang kluar dr pensil case satu kelas pusing gula-gula tu..last2 sy jugak yg tk dpt..hiks..tp tak pe jek..yang pentng happy..=) mostly dlm kelas semua nya adik2..sy dn 2 3 org jek yg tertua sket..wink~~ tapi tua skit jek tak byk..lalalal melalut…kadang2 buat kerja tak berfaedah duduk di foyer..atau fakulti..snap2 gambr..pusing satu uitm snap gambr jugak…kami ber 6 suka buat kerja tu…hiks..suka pijak rumput uitm..(maaf pak guard kami pijak…fuhs seb bek pak guard tak dek blog) ehheh..=P emm ape g ye…pokok nya ape2 yg kami buat ber enam...layan kan smua adik2..wink~~ adik2 ku syg..

Di uitm jugak jumpa shbt2 usrah..nik…sham..cat..adik syg…ain..ramai lagi lah..sampai tk ingt nama..salu nya saya lah yg pling jrng dpt ikut program kat pusat islam..sebb sy kat studio siapkn drawing dan lain2 kerja..kdng2 smpai di jemput oleh adik2 usrah.huhu bukn main lagi..( maaf kn akak adik2 ku..bukn tk nk g..tp ermm tapi..sekadar alasan)..huhu…tp pas siap seme projek n drawing2 sy tu sy g jugak..slau pergi..seronoknya dpt ramai adik2..shbt2 lain ape kurgnya..mostly diorg dh sem akhir..urmmm bertemu dn berpisah kerana Allah..insyaallah..miss u all so so much..rindu dgn tarbyh shbt2 dn Madam Nadiah..insyaAllah jumpa lagi…

Byk nya saya dh tulis,..cukup lah sekdr sini dulu..len kali cik raudhah membebel2 lagi dlam ni..~~ (^_^)

pintu pagar utama UiTM perak..wink~~ rindu2

ish3 ni bukan saya...heheh...tapi dia..

Fakulti Senibina Perancangan Dan Ukur...FSPU ni lah blok fakulti saya..tempat kami bermain2 bersama..=)

library UiTM..yg biasa2 je...kui2,..salu datang jugak...(erkk yeke salu cik raudhah)..=P

foyer fakulti.~~ tempt jatuh lagikan di kenang...semua kelas kami ni~ =)

killer studio..~~ tempat drawing2 menjadi mangsa koyakkan Madam D dan contengan nya~~(-_-)''

model 1 ..hah bersepah bilik.~~ bukan bilik sy...wink~~

model 2 masa sem 3 buat challet rumah terengganu~~ memkn belanja hampir 1000 rggt...(hbs duit (-_-)''

model 3 masa part 2 buat library UiTM tapi kami design balik dan tukr semua..~~ hasil nya...cm rumah hantu..kui2..=p

nota kecil: semua yang terjadi adalh kenangan kita...jagn biarkan semua kenangan itu pupus dek masa...miss u all and hope dapat buat dgree sama2 nanti kat shah alam..~~ shah alam kami datang!!! walaupun mmg dh ade kat ni..ehhehe...MySpace


1 comments:

ain :) said...

salam . akak , saya nak tanya sikit . akak dulu amek course Dip Bangunan ehh ? boleh cerita sikit pasal course tu ? hmmm cerita banyak lahhh :D

kedamaian

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...